Stedendriehoek

Zwerfafvalbrigade een groot succes

WENUM WIESEL – Afgelopen zaterdag stond een ploeg van maar liefst vijftien mensen bij restaurant Gewoon Gastvrij in Wenum Wiesel klaar om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Wethouder Mark Sandmann gaf rond 10.30 uur het startschot.

Vervolgens gingen de vrijwilligers in drie groepjes uiteen om op verschillende plaatsen zwerfafval op te ruimen. Dat was ook wel nodig. Er lagen niet alleen plastic flesjes en blikjes maar de vrijwilligers vonden bijvoorbeeld ook een vuilniszak met huisvuil in de sloten. De grote blauwe vuilniszakken, die de vrijwilligers bij zich hadden, vulden zich dan ook snel. In totaal zeker acht zakken vol in nog geen uur tijd.

Met een tevreden gevoel was iedereen om 11.30 uur terug bij Gewoon Gastvrij. Daar praatten de vrijwilligers gezellig na bij een kopje koffie. De Zwerfafvalbrigade trekt er in het vervolg regelmatig op uit om zwerfafval aan te pakken. Wilt u ook meedoen? Neem dan contact op met Derk Huizinga van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via telefoon 026-3537444 of d.huizinga@landschapsbeheergelderland.nl

Meer informatie: https://landschapsbeheergelderland.nl/zwerfafvalbrigades/