Stedendriehoek

Zwemmen tegen kanker

APELDOORN – Op zondag 17 september duiken vele zwemmers het Kanaal in om geld op te halen voor het KWF en onderzoek naar kanker. Op de site www.swimtofightcancer.nl is alle informatie te vinden en kun je je aanmelden.

Zwemmen in het kanaal als eerbetoon aan een vader die op jonge leeftijd is overleden aan kanker, zwemmen ter afsluiting van een langdurig ziekbed, zwemmen en trainen met als doel weer mobiel te worden na een leven met kanker, zwemmen voor een collega die op dit moment vecht tegen kanker… Er zijn redenen genoeg om het kanaal in te duiken.

Onder de vele zwemmers bevinden zich onder andere twee teams van Rabobank, partner van Swim to Fight Cancer. Dick van Rhee, directeur particulieren en private banking in Apeldoorn: “ Sinds vorig jaar zijn wij verbonden aan het evenement en het past heel goed bij ons. Wij ondersteunen graag een lokaal, sportief evenement en helemaal met een sympathiek doel als Swim to fight cancer. Onze twee teams gaan hun uiterste best doen en we zijn dan ook aan het trainen, ook in de vakantie.”

Gelre Ziekenhuizen is eveneens aanwezig. “Wij werken dagelijks aan ziektes die wij graag willen bestrijden, dus wij voelen ons zeker verbonden aan dit evenement. Een team van oncologen zwemt dan ook mee.”

Bij een evenement komen veel organisatorische aspecten kijken, waaronder een groot aantal secretariële taken. Greta Jordens van Allround Support heeft deze taak op zich genomen. “Ik zwem niet mee, maar op deze manier draag ik graag mijn steentje bij aan dit mooie evenement. Het is mijn grootste wens dat kanker op termijn een ziekte wordt zoals griep, een ziekte die als zodanig behandeld kan worden.” www.swimtofightcancer.nl