Stedendriehoek

Zwem4daagse sportieveuitdaging voor jong en oud

APELDOORN – Vanaf maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli wordt de 47e Apeldoornse Zwem4daagse gehouden. Vier avonden kan er naar keuze 250 of 500 meter worden gezwommen in het Boschbad. Traditioneel is er één reserveavond, zodat er een dag overgeslagen kan worden, maar men kan ook vijf avonden zwemmen.

De eerste starters vangen iedere avond om 19.00 uur aan, de laatsten duiken om 20.00 uur het Boschbad in. De Zwem4daagse is een sportieve uitdaging voor alle leeftijden. Na vier avonden zwemmen ontvangen alle deelnemers een medaille.

Anje Bonder, voorzitter en stuwende kracht achter de Apeldoornse zwem4daagse, vertelt vol passie over het zwemspektakel: “We willen een evenement voor het hele gezin zijn. Basisschooljeugd vormt een belangrijke doelgroep, maar ouderen gaan ook voor de sportieve uitdaging. Iedereen die kan zwemmen en minimaal een A-diploma heeft, is van harte welkom. Vier of vijf avonden zwemmen, individueel of met de hele klas, sportteam of buurt is een feest.”

Inschrijven kan via de website Zwem4daagseapeldoorn.nl of bij de zwembaden De Sprenkelaar, Malkander, Boschbad en het Kristal. Bij voorinschrijving, tot en met zaterdag 30 juni, bedraagt het inschrijfgeld €5,50. Tijdens de eerste twee dagen van de Zwem4daagse kan ook nog aan de kassa van het Boschbad worden ingeschreven. Dan bedraagt het inschrijfgeld €7,50 per persoon.

Stichting Zwem4daagse Apeldoorn organiseert het evenement in nauwe samenwerking met de zwemverenigingen Aquapoldro, de Apeldoornse Watervrienden en de Apeldoornse Vrijwillige Reddingsbrigade. Tientallen vrijwilligers van deze verenigingen zorgen al vanaf 1972 voor een gezellige en veilige Apeldoornse Zwem4daagse. Vanaf het allereerste jaar worden tijdens het evenement oliebollen verkocht. Ook dit jaar zal de oliebollengeur niet ontbreken.