Stedendriehoek

Zwem4daagse in de lift

APELDOORN – Vanaf maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli wordt de 49ste Apeldoornse Zwem4daagse gehouden in het Boschbad. Nadat het Boschbad in 2018 de gas slurpende ketels verving door moderne warmtewisselaars, wordt het diepe bad nu ook iedere avond afgedekt, met als gevolg minder energieverlies en een nog aangenamere watertemperatuur.

Voorzitter Anja Bonder van Stichting Zwem4Daagse Apeldoorn is blij met deze ontwikkelingen: “Na wat magere jaren zit de Apeldoornse Zwem4daagse de afgelopen edities duidelijk in de lift. Langzaam maar zeker gaan we weer richting duizend deelnemers, een aantal dat we in 2023 tijdens de 50ste editie zeker willen halen.”

Bijna een halve eeuw Zwem4daagse Apeldoorn

“Misschien halen we het dit jaar al met de prima watertemperatuur. Aangezien onze Zwem4daagse net voor de vakantie plaatsvindt, is het ook een prima gelegenheid om de zwemvaardigheid te trainen. De Reddingsbrigade waakt hierbij steeds over de veiligheid van alle deelnemers.”

Vier avonden kan er naar keuze 250 of 500 meter worden gezwommen. Traditioneel is er één reserveavond, zodat een dag kan worden overgeslagen. Echte waterratten mogen ook vijf avonden zwemmen. Elke avond kan tussen 19.00 en 20.00 uur gestart worden in het Boschbad.

Sportieve uitdaging
De Apeldoornse Zwem4daagse is een sportieve uitdaging voor alle leeftijden. Basisschooljeugd vormt een belangrijke doelgroep, maar ouderen gaan ook voor de sportieve uitdaging. Iedereen die kan zwemmen, en minimaal een A-diploma heeft, is van harte welkom. Vier of vijf avonden zwemmen, individueel of met de hele klas, het sportteam of de buurt is een feest. Voor oudere Apeldoorners is het een geweldige gelegenheid om jeugdherinneringen op te halen tijdens de Zwem4daagse in het Boschbad. Evenals in 2019 komen dit jaar ook schoolteams aan de start. Bonder: “Wil je nog meedoen met je school? Vraag dan informatie op via e-mail: zwem4daagse.scholenapeldoorn@gmail.com. Na vier avonden zwemmen ontvangen alle deelnemers een medaille.”

Inschrijving kan online via www.zwem4daagseapeldoorn.nl. Als vanouds kunnen bij de Apeldoornse zwembaden ook kaarten worden gekocht; bij De Sprenkelaar, Malkander, Boschbad en Het Kristal zijn kaarten verkrijgbaar. Bij voorinschrijving, tot en met zaterdag 25 juni, bedraagt het inschrijfgeld €6,-. Tijdens de eerste twee dagen van de Zwem4daagse kan ook nog aan de kassa van het Boschbad worden ingeschreven. Dan bedraagt het inschrijfgeld €8,- per persoon.

Veilig
Stichting Zwem4daagse Apeldoorn organiseert de vierdaagse in nauwe samenwerking met de  zwemverenigingen Aquapoldro, de Apeldoornse Watervrienden en de Apeldoornse Reddingsbrigade. Tientallen vrijwilligers van deze verenigingen zorgen al vanaf 1971 voor een gezellige en veilige Apeldoornse Zwem4daagse. Vanaf het allereerste jaar worden tijdens het evenement oliebollen verkocht. Ook dit jaar zal de oliebollengeur niet ontbreken.