Stedendriehoek

Zweetprobleem: ‘Ik ruik naar uitjes’

DEVENTER – Je hebt alle deodorants op de aardbol geprobeerd en wast je oksels meermaals per dag met zeep. Toch komt dat zweetluchtje vaak snel terug. Jarenlang was dit ook het probleem van Alexandra, mede-eigenaar van De Stoelendans. “Mijn ouders zeiden dan altijd: ‘je ruikt naar uitjes’.”

Herkomst zweetgeur

Veel mensen denken dat zweet de boosdoener is van deze zweetlucht, maar dat is niet het geval. Zweet zelf is namelijk geurloos. De grote schuldige zijn slechte bacteriën die zweet omzetten tot zuren. Bij deze omzetting wordt de kenmerkende, stinkende zweetgeur geproduceerd. Hoe meer van deze slechte bacteriën onder je oksels zitten, hoe harder je naar ‘zweet’, soms vergelijkbaar met de geur van uien, ruikt.

‘Dit moet iedereen weten!’

“Jarenlang heb ik gestreden tegen de ongemakken van een zweetgeur. De reguliere deodorants hielpen niet of verergerden mijn klachten alleen maar. In mijn tienerjaren nam ik extra shirts mee naar school om af en toe te kunnen wisselen. Ik moest mijn kleding zelfs in azijn weken om de geur eruit te krijgen. Gelukkig kwam ik een aantal jaren geleden in aanraking met Phystine Bio Deo-Sticks. Normaal verkopen we bij De Stoelendans geen cosmetica, maar voor deze deo maak ik graag een uitzondering. Ik ben van mening dat iedereen dit moet weten. Als ik deze deo in mijn tienerjaren had ontdekt, had mijn zelfvertrouwen niet zo onder mijn zweetgeur geleden.”

Phystine Bio Deo-Sticks

De Phystine Bio Deo-Sticks zijn verkrijgbaar in twee geuren: No.1 Sinaasappel-munt en No.2 Cipres-Bergamot. Deze komen in een kleine verpakking voor onderweg voor €11,60 of een grootverpakking voor dagelijks gebruik voor €19,85. Met een verpakking kun je maanden vooruit. De deo-sticks zijn vrij van aluminium en plastic. Daarnaast zijn ze veganistisch en dierproefvrij. De sticks zijn verkrijgbaar bij De Stoelendans, Nieuwstraat 53 in Deventer, maar ook gemakkelijk via onze website te bestellen: www.de-stoelendans.nl