Stedendriehoek

Zorgcentrum De Vier Dorpen viert 50-jarig jubileum

Op 17 februari 1971 kwam de eerste bewoner in De Vier Dorpen wonen. Nu, 50 jaar later, is er veel veranderd, maar wat niet is veranderd is het dorpse karakter van deze Zorggroep Apeldoorn e.o. locatie Beekbergen.

“De Vier Dorpen is een warm huis waar mensen graag wonen, waar mensen erg betrokken zijn bij elkaar en elkaar kennen”,  vertelt activiteitenbegeleider Ingrid Klomp. Ingrid is de langst werkende collega bij De Vier Dorpen. “Ik werk er al 31 jaar met veel plezier.”
Teammanager Zorg en Welzijn, Shirley Hagen, vertelt dat ze deze mijlpaal graag groots wilden vieren met bewoners, naasten, buren en collega’s. “Vanwege de corona maatregelen zit dat er nu niet in. Maar je weet wat ze zeggen: wat in het vat zit, verzuurt niet. Dus dat feestje gaat er zeker nog komen. Om de dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan, krijgt iedereen een feestelijk gebakje bij de koffie en wordt er -in het klein- alvast aandacht aan dit jubileum besteed.”

Oorsprong

Ingrid vertelt dat de eerste bewoners (en ook veel jaren daarna) uit de dorpen Beekbergen, Loenen, Klarenbeek en Hoenderloo kwamen en dat daar de naam ‘De Vier Dorpen’ vandaan komt. “Ook de meeste medewerkers kwamen uit de nabije dorpen. Nu ik 31 jaar in of vanuit De Vier Dorpen werkzaam ben, heb ik inmiddels ook meer generaties leren kennen. De mantelzorgers in het begin van mijn werkzame periode zijn inmiddels bewoners. Herkenning van buren, families, gewoonten, tradities. Dat bewoners erkenning krijgen voor wie ze zijn; je kunt blijven wie je bent. Daar werken we samen aan.” Shirley is het daar helemaal mee eens. “Ik ben nu bijna drie jaar werkzaam bij De Vier Dorpen en geniet elke dag van de saamhorigheid en de betrokkenheid binnen ons huis.”

Op de foto Dhr. Goedkoop (de langst wonende bewoner -18 jaar- bij de Vier Dorpen) met medewerksters Delicya Meyer (werkt er 31 jaar) en Coby Holdijk (werkt er 30 jaar).