Zorg

Zonnebloemauto te huur via nieuwe locatie

APELDOORN – Wie gebruik wil maken van de Zonnebloemauto, kan sinds vorige week deze na reservering ophalen bij Autohopper Apeldoorn-noord aan de Watermanstraat 23. De oude verhuurlocatie bij revalidatiecentrum Klimmendaal aan de Arnhemseweg 11 is komen te vervallen.

Bij Autohopper Apeldoorn-noord staat een gloednieuwe Toyota ProAce, die is aangepast om mensen in een rolstoel of scootmobiel comfortabel te vervoeren. Iedereen die afhankelijk is van een loophulpmiddel, kan de Zonnebloemauto huren via de website van de Zonnebloem. De bestuurder dient in het bezit te zijn van een rijbewijs B. “Heb je als huurder niemand in je omgeving die de auto kan rijden, dan is het mogelijk om via de Zonnebloem een vrijwillige chauffeur aan te vragen.”

Warm onthaal

De Zonnebloemauto wachtte een warm onthaal bij Autohopper. Desiree Rooijakkers van Welzorg overhandigde de autosleutel aan Niels van Asselt van de verhuurlocatie. “Wij zijn er trots op dat wij als Autohopper de Zonnebloemauto mogen uitgeven. Mobiliteit moet toegankelijk en eenvoudig bereikbaar zijn voor iedereen. Deze rolstoelauto is een nieuwe stap in de juiste richting en hopelijk gaan er veel mensen plezier aan beleven. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking met de Zonnebloem”, aldus Niels.

Marktconforme huurprijs

Meer bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Dát maakt de Zonnebloem mogelijk met de vijftig Zonnebloemauto’s die in Nederland rijden. “Samenkomen met familie of vrienden? Op vakantie of een dagje uit? Een uitvaart of kerkdienst bezoeken? Het kan met de Zonnebloemauto. De Zonnebloemauto kost 45 euro per dag (100 kilometer vrij), een prijs die lager ligt dan het normale tarief van een aangepaste huurauto. De steun van donateurs maakt deze gunstige prijsstelling mogelijk.”

Nationale Vereniging de Zonnebloem

De Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al bijna vijfenzeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Zo’n 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.

Voor meer informatie over de Zonnebloemauto: zonnebloem.nl/zonnebloemauto. Men kan ook contact opnemen met Welzorg Auto op Maat via telefoon 088-0016700 of de website welzorg.nl/zonnebloem.