Zorg

Veilig financieel ouder worden

APELDOORN – Als u een dagje ouder wordt, is het goed om eens na te denken over wie uw belangen behartigt als u dit zelf niet meer kunt. Zo houdt u zelf de regie en worden de zaken volgens uw wensen geregeld.

Om mensen wat op weg te helpen, verzorgt Stimenz op woensdagmiddag 23 augustus een voorlichtingsmiddag met als thema ‘veilig (financieel) oud worden’. Want welke mogelijkheden zijn er dan allemaal? Zelf de regie houden en weten dat zaken volgens wens worden geregeld kan rust geven.

Levenstestament
Zo is er bijvoorbeeld het levenstestament. Hierin legt men vast wie de financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als iemand dat zelf niet meer kan. En op welke manier die persoon dat zal doen. Het is ook mogelijk om alleen voor de financiële zaken een volmacht aan te stellen. In alle gevallen is het goed om alvast na te kunnen denken voor welke situatie men iets wil regelen. Een gepensioneerd notaris legt die middag alles uit over de mogelijkheden die er zijn. Hij heeft genoeg praktijkvoorbeelden en geeft antwoord op vragen.

Als iemand iets overkomt terwijl deze geen volmacht of levenstestament heeft vastgelegd, dan biedt de wet bescherming. Tijdens deze bijeenkomst legt D&L Bewindvoering uit wat beschermingsbewind precies inhoudt en hoe het vermogen kan worden beschermd. Kortom, genoeg om over geïnformeerd te worden en om over na te denken in de toekomst.

Aanmelden
De bijeenkomst op woensdag 23 augustus is van 14.30 tot 16.00 uur (inloop vanaf 14.15 uur) in De Stolp, Violierenplein 101 in Apeldoorn. Opgeven kan via de mail of telefonisch: m.kleinleugenmors@stimenz.nl of 06-83587546.