Zorg

Start basistraining vrijwilligers terminale zorg

APELDOORN – Stichting de Kap en Hospice Apeldoorn starten woensdag 22 maart met de basistraining Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). De training is bedoeld voor nieuwe vrijwilligers die ondersteuning willen gaan bieden aan mensen in de laatste levensfase.

De hulp die VPTZ-vrijwilligers bieden aan mensen die een moeilijke tijd doormaken is van onschatbare waarde. Door er gewoon simpelweg te zijn, kun je mantelzorgers en terminaal zieken het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. Werken als vrijwilliger in de terminale zorg, in de thuissituatie, in een zorginstelling of in een hospice, geeft veel voldoening. Iedere hulpvraag en iedere situatie is uniek en als VPTZ-vrijwilliger kun je vaak veel voor mensen betekenen.

Betrokkenheid

De training, die plaatsvindt in Hospice Apeldoorn aan de Polkastraat 5, bestaat uit acht bijeenkomsten en begint op woensdag 22 maart. Je ontdekt wat het werk inhoudt, wat je zoal kunt tegenkomen en wat er van jou als vrijwilliger wordt verwacht. De laatste trainingsdag is op woensdag 26 april. Na het volgen van deze training ben je goed voorbereid op het werk dat je gaat doen als vrijwilliger terminale zorg.

Om VPTZ-vrijwilliger te worden is werkervaring in de zorg prettig, maar niet vereist. Een open houding, betrokkenheid en gevoel voor wat nodig is, zijn daarentegen wel belangrijk. Als je geïnteresseerd bent in dit bijzondere en dankbare vrijwilligerswerk en de basistraining wilt volgen, neem dan contact op met Hetty van der Veen, coördinator VPTZ bij de Kap: 055-5295520.

Foto:

Een VPTZ-vrijwilliger kan mantelzorgers en terminaal zieken het geruststellende gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan, simpelweg door aanwezig te zijn.