Zorg

Platform voor ouders met zorgintensief kind

Wethouder Anja Prins (rechts) krijgt tijdens de presentatie van het Platform Krachtig Apeldoorn enkele exemplaren van het magazine ‘Krachtig’ overhandigd door Yvette Veenstra, een van de initiatiefnemers van het platform. (Foto: Pierre Pinkse)

In aanwezigheid van zo’n vijftig Apeldoornse ouders met een zorgintensief kind, heeft wethouder Anja Prins in de Pastazaak het startsein gegeven voor het Platform Krachtig Apeldoorn. Een platform dat de ouders zelf hebben opgericht om onderling ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen.

Ouders van een kind dat zich anders ontwikkelt, krijgen te maken met veel zorgen en moeilijke vraagstukken. Je weg vinden in de wereld van intensieve zorg voor je kind kost veel tijd en energie en gaat gepaard met emoties. Eén van de aanwezige ouders: “Ik vraag nooit om hulp, omdat ik denk ‘een ander heeft het vast moeilijker dan ikzelf’, dan is zo’n avond als we nu hebben wel heel fijn.”

“Het kan enorm helpen als je je verhaal kwijt kunt bij iemand die hetzelfde meemaakt”, zegt Regine Beijer, één van de oprichters van het platform Krachtig Apeldoorn. “Ik denk graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Als je samenwerkt, dan kom je verder. Daarom zet ik me in voor dit platform.”

Wethouder Anja Prins stak de ouders tijdens de presentatie van het platform een hart onder de riem: “Ik vind het belangrijk de verhalen van ouders te horen. Het is vaak intensief om zaken geregeld te krijgen voor je kind, zoals hulpmiddelen of een speciale woonvorm. Dan is het heel goed om ervaringen van anderen te horen en te leren van elkaar. Ik heb veel waardering voor deze ouders en ondersteun dit platform van harte. Een mooi voorbeeld van hoe we er voor elkaar willen zijn in Apeldoorn.”

Het Platform Krachtig Apeldoorn wordt ondersteund door de Kap en Mee Veluwe. De eerstvolgende activiteit voor Apeldoornse ouders met een zorgintensief kind is op maandag 9 januari. Kijk voor meer informatie op www.tinyurl.com/KrachtigApeldoorn