Zorg

Partnercursus ‘omgaan met autisme’

APELDOORN – MEE Samen en GGNet Preventie verzorgen samen in de regio Apeldoorn een partnercursus ‘omgaan met autisme’. Deze cursus is voor mensen die een partner hebben met een stoornis in het autisme-spectrum. De cursus start begin maart.

“Samenleven met een partner met een stoornis in het autisme-spectrum is niet altijd makkelijk en kan voor stress en frustraties zorgen. Bij veel partners is er behoefte aan ondersteuning en het uitwisselen van ervaringen. In de cursus krijgen deelnemers informatie over autisme en komen thema’s aan bod zoals communicatie, rolverdeling en zorgen voor jezelf, aan de hand waarvan deelnemers hun ervaringen uitwisselen”, aldus de organisatie.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. De bijeenkomsten staan om de week gepland in de periode van begin maart tot uiterlijk begin juni en vinden plaats bij MEE Samen, op het adres Prins Willem-Alexanderlaan 301 in Apeldoorn. Voorafgaand aan de cursus wordt een kennismakingsgesprek met de cursusleiders gepland.

Meer informatie en aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van Preventie GGNet regio Apeldoorn, via telefoonnummer 088-9331180 of mailen naar preventie@ggnet.nl. Meer informatie is te vinden op www.ggnet.nl/preventie.