Zorg

Ontmoeting bij Alzheimer Trefpunt

Eén op de vijf mensen krijgt dementie en het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende jaren. Omdat er nog geen oplossing is, is het ontzettend belangrijk dat mensen weten hoe hiermee om te gaan. En om er samen voor te zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen meedoen.

Het Alzheimer Trefpunt organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Het is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. “U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek over dingen die u meemaakt of die u bezighouden. Afwisselend komen verschillende onderwerpen voorbij als het gaat om behartiging van belangen, of het wijzen van de weg naar hulp. Het Trefpunt in Apeldoorn is er iedere tweede dinsdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur bij woonzorgcentrum Loohof aan de Koning Lodewijklaan 2 in Apeldoorn.”

Het programma voor dinsdag 12 december heeft als thema: Ontspannen in Kerstsfeer. “Deze avond komen we bij elkaar in een ontspannende kerstsfeer. Er is ruimte voor muziek en zang, een mooi verhaal, samenzang en er is ruimte voor eigen inbreng. Natuurlijk zorgen we ook voor de inwendige mens. Kortom: op een prettige wijze het nog lopende jaar uit, in de donkere dagen voor Kerstmis.” Het Alzheimer Trefpunt is vrij toegankelijk.