Zorg

Maaltijdenservice Leger des Heils gaat door

APELDOORN – Het Leger des Heils breidt de maaltijdenservice uit. De stijgende energieprijzen en door de inflatie hoge kosten voor boodschappen zorgen ervoor dat steeds meer mensen in financiële problemen komen. 

Vorig jaar is het Leger des Heils gestart met de maaltijdenservice voor mensen die door corona in financiële problemen kwamen. Coördinator van buurtontmoetingsplek de Verbinding Marrie Boshuis merkt op dat ‘het aantal mensen in financiële nood verder stijgt’. “Dat is de reden dat het Leger des Heils doorgaat met dit project en het opnieuw onder de aandacht brengt. Gelukkig is er de mogelijkheid om meer mensen gebruik te laten maken van deze afhaalservice. De maaltijdservice is bedoeld voor mensen die niet altijd genoeg te eten hebben of moeite hebben zelf een gezonde, betaalbare maaltijd te bereiden. Iedere week is er de keuze uit een aardappel- of pasta/rijstmaaltijd voor slechts €1,50. Dankzij sponsoren is het Leger des Heils in staat deze maaltijden tegen deze prijs te verstrekken.”

Vóór woensdag opgeven is nodig. Dit kan door een ticket te kopen bij de receptie aan het Hofveld 21-23. Voor wie dit niet kan, is het mogelijk om via e-mail (korps.apeldoorn@legerdesheils.nl) een maaltijd te reserveren. Iedere donderdag tussen 16.30 en 17.30 uur kan men de maaltijd betalen en komen afhalen. Voor meer informatie, telefoon 06-25761765.