Zorg

Logeren met je eigen zorgverlener

Kinderen en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking kunnen vanaf nu samen met hun eigen pgb’er een weekendje logeren op woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn.

Deze situatie is niet uniek in Nederland; veel gezinnen met kinderen met een zware lichamelijke en verstandelijke beperking zullen dit herkennen. “Geweldig dat het nu in Apeldoorn voor deze kinderen met een ernstig meervoudige beperking mogelijk is om met hun eigen pgb’er echt even uit logeren te gaan”, aldus een woordvoerder.

Uitkomst voor kind én ouders

Kinderen zijn samen met hun eigen zorgverlener van harte welkom aan de Lobsteinlaan. “De locatie is overdag een dagbesteding, maar in de avond en in het weekend staat de locatie leeg en dát is zonde. De locatie is van alle gemakken voorzien, zoals een tillift in badkamers en algemene ruimtes, snoezelmogelijkheden en een ruime tuin. Je kunt hier slapen, spelen, eten, wandelen in de natuur, naar de kinderboerderij. Dus echt even weg uit de eigen omgeving, maar met dezelfde vertrouwde begeleiding van de vaste pgb’er. Zo kunnen de ouders en het gezin thuis met elkaar op adem komen en tijd nemen voor elkaar.”

Voor meer informatie: www.sheerenloo.nl/in-de-buurt/onze-woonzorgparken-wijken/groot-schuylenburg/wonen/logeren_met_je_pgber