Zorg

‘Kwaliteitsimpuls voor de seniorenhuisvesting in Apeldoorn’

Woonzorg Nederland, Vérian en Trebbe zijn gestart met de vervangende nieuwbouw van woonzorgcomplex De Veenkamp in Apeldoorn. Wethouder Maarten van Vierssen, Paul Lubbers (projectontwikkelaar bij Woonzorg Nederland), Judith van de Ven (directeur bij Vérian) en Jeroen Gietema (directeur bij Trebbe) markeerden dit bijzondere moment door de kijkerstribune officieel te onthullen en te openen.

Wethouder Maarten van Vierssen: “De seniorenwoningen zijn een mooie impuls voor de wijk. En niet te vergeten voor de senioren die hier straks weer een fantastische plek krijgen om te genieten van hun oude dag.” Judith van de Ven knikt: “Erg fijn dat de bouw nu gaat starten. De zorgappartementen voorzien in een toenemende vraag naar wonen met zorg voor ouderen met Alzheimer en zijn een mooie aanvulling op ons huidige dienstenaanbod. Wij hopen op een voorspoedig verloop van de bouw.”

Op de locatie De Arkel/De Veenkamp aan de Gemzenstraat in Apeldoorn werd eerder de huidige locatie van De Veenkamp gesloopt. Aansluitend start Trebbe met de realisatie van twee appartementencomplexen. Het eerste complex beslaat acht bouwlagen en biedt plaats aan 37 zelfstandige huurappartementen, bestemd voor de verhuur aan senioren. Het tweede complex draagt straks de naam De Gemzen, omvat twee bouwlagen en biedt plaats aan twee buurtkamers en 34 zorgappartementen, bestemd voor ouderen met Alzheimer die niet langer thuis kunnen wonen. De appartementen worden straks door Vérian verhuurd aan deze groep en Vérian zal met een vast team op locatie 24 uur per dag zorg en ondersteuning leveren. Naast de nieuwbouw van deze twee appartementencomplexen, realiseert Trebbe ook een gemeenschappelijke recreatieruimte in het bestaande woongebouw De Arkel en wordt de entree van dit gebouw vernieuwd.

Architectenbureau Mecanoo tekent voor het ontwerp van de twee woonzorgcomplexen. De twee complexen staan vrij in het groen. In het plan is op bijzondere wijze ruimte gemaakt voor een grootschalig winterverblijf voor vleermuizen. Bijzonder is ook dat twee bestaande kunstwerken uit de bestaande gebouwen later in de nieuwbouw worden teruggeplaatst. Als alles volgens planning verloopt, rondt Trebbe het project rond de zomer van 2022 af. Om deze krappe doorlooptijd waar te kunnen maken, wordt er gewerkt met een dubbele bouwstroom.