Zorg

Inspirerende campagne rond vrijwilligerswerk

Met het onthullen van een fotopaneel door vrijwilligster Marieke Vis en haar zoontje Lucas in het Stadhuis, is de campagne ‘Vrijwilligerswerk raakt mensen. Wie raak jij?’ van stichting de Kap van start gegaan. Deze campagne draait om inspirerende ervaringsverhalen van Apeldoorners die vertellen welke impact hun vrijwillige inzet heeft op het leven van degene die zij helpen, maar ook hoe het vrijwilligerswerk henzelf raakt.

Zoals Marieke (39), die naast haar baan als ambulant begeleider bij RIWIS Zorg & Welzijn de 67-jarige Petra helpt met haar administratie. “Ik zie vrijwilligerswerk als zorgen voor mijn medemens”, zegt ze. “Wat zijn nou twee uurtjes per maand?” Of neem Arno (52), die naast zijn werk als arbeidspsycholoog één keer in de drie weken met Hans, die aan klassiek autisme lijdt, op pad gaat. “Het kost mij weinig tijd en je kunt echt iets voor een ander betekenen”, motiveert hij zijn vrijwillige inzet.

Wandelen

Deze verhalen tonen aan hoe vrijwilligerswerk niet alleen degene raakt die geholpen wordt, maar ook de vrijwilliger zelf. “Met deze campagne laten we zien dat je vrijwillige inzet prima naast een betaalde baan of andere bezigheden kunt doen”, zegt Lineke Maat, directeur van de Kap. “Of het nu gaat om samen boodschappen doen, wandelen of het ordenen van iemands administratie; je kunt het al doen vanaf een paar uur per maand. Ook flexibele inzet is mogelijk.”

Vrijwilligersverhalen

Lees meer inspirerende vrijwilligersverhalen op www.dekap.nl/wie-raak-jij. Wil jij ook een stadsgenoot raken en tegelijkertijd nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan als vrijwilliger aan bij de Kap via info@dekap.nl of bel 055-5295520 en ervaar hoeveel voldoening en plezier het geeft om een ander te helpen. Ben je al als vrijwilliger actief en wil jij net als Marieke en Arno je verhaal delen? Ga dan naar: www.dekap.nl/deel-jouw-verhaal/.

Foto:

Met een paar uurtjes vrijwillige inzet per maand kun je al veel voor een ander betekenen, weet vrijwilligster Marieke Vis, hier met haar zoontje Lucas, uit eigen ervaring. (Foto: Renée Krijgsman)