Zorg

Inloopochtend voor mensen met hersenletsel in Teuge

Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met niet-aangeboren hersenletsel te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers.

Om die onbekendheid weg te nemen, organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH Teuge een inloopdag op zaterdag 10 juli. “De dag zal volgens coronamaatregelen verlopen, maar om drukte te voorkomen bieden we twee rondes aan. Ronde 1 van 10.00 tot 12.00 uur en ronde 2 van 13.00 tot 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig”, aldus Marleen Koning.

De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die met de gevolgen van hersenletsel te maken heeft, dus getroffenen, hun netwerk, maar ook zorgprofessionals (verwijzers). Er zal uitleg worden gegeven over het behandelprogramma Hersenz en er kunnen vragen worden gesteld aan behandelaren en ervaringsdeskundigen (oud-cliënten). De inloopochtend vindt plaats aan de Rijksstraatweg 236 in Teuge, maar ook mensen uit de regio Zutphen zijn van harte welkom, want er is ook een behandellocatie in Eefde.

Leven verandert definitief

“Voor mensen die hersenletsel oplopen verandert het leven definitief. Na de revalidatie komt het moeilijkste: leren omgaan met de veranderingen. Mensen met NAH hebben bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, kunnen de weg niet meer vinden, komen moeilijk uit hun woorden, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen en/of zijn emotioneel veranderd. Dit kan voor uzelf erg vervelend zijn, maar ook voor uw naasten. Het Hersenz behandelprogramma kan u én uw partner hierbij helpen.”

Voor meer informatie: Marleen Koning (marleen.koning@siza.nl/06-51138034).