Zorg

Helpende hand bij aanpak personeelstekort kinderopvang

Netwerkorganisatie FactorWerk biedt werkgevers in de kinderopvang een helpende hand om het grote tekort aan personeel binnen deze sector aan te pakken. FactorWerk biedt hen namelijk de kans om zes maanden kosteloos een nieuwe medewerker te leren kennen. Daarnaast heeft deze netwerkorganisatie dertig potentiële werknemers in de kinderopvang klaar staan, die staan te popelen om als pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang aan de slag te gaan.

FactorWerk kan werkgevers de kans bieden om studenten, die via de BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) aan de slag willen in de kinderopvang, de eerste zes maanden kosteloos stage te laten lopen. Dit is een eerste kans om samen het tekort aan personeel binnen deze sector aan te pakken. Essentieel is dat er werkgevers zijn die deze kans willen pakken. Daarom roept FactorWerk werkgevers uit de kinderopvang op om dinsdag 10 oktober naar het UWV Werkplein te komen in Apeldoorn, om alles te horen over de kansen die er op tafel liggen om samen het tekort in deze sector aan te pakken.

Landelijk tekort

De kinderopvang heeft een landelijk tekort van 5.000 medewerkers. Dat aantal kan zelfs oplopen tot 29.000 in 2031. Dit komt doordat het aantal geboortes toeneemt, maar ook door het voornemen van het kabinet om vanaf 2025 voor alle werkende ouders 96% van het maximum uurtarief van de opvang te vergoeden. Ook in de regio Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe is er een groot tekort aan medewerkers binnen de kinderopvang.

De bijeenkomst vindt op 10 oktober plaats van 09.30 tot 11.30 uur bij het UWV Werkplein, Het Rietveld 59 in Apeldoorn. Aanmelden kan via een e-mail naar factorwerk@apeldoorn.nl o.v.v. Bijeenkomst kinderopvang 10 oktober.

FactorWerk

FactorWerk is een netwerk van samenwerkende partijen, bestaande uit de gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noordwest-Veluwe, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en het beroepsonderwijs.