Zorg

Festiviteiten rond eeuwfeest Zonnehuis Beekbergen

Op 24 mei 1921 werd de Vereniging Het Zonnehuis opgericht. “Een bijzondere dag die we, nu 100 jaar later, niet ongemerkt voorbij laten gaan. We organiseren een zonnebloemwedstrijd, gebak voor alle bewoners én een etalagespeurtocht die ook door buitenstaanders kan worden gedaan in de week van 24 tot en met 29 mei. We willen het hele dorp graag mee laten vieren!” vertellen teammanagers Zorg en Welzijn van Zorggroep Apeldoorn e.o. Christine Jettkandt en Ingrid Hendriks.

“Binnen de mogelijkheden en met inachtneming van de coronamaatregelen hebben we samen met anderen een feestelijk programma uitgewerkt. We zijn op dit moment al gestart met een zonnebloemwedstrijd. De bewoners hebben allemaal een zonnebloem gepoot en we volgen de groei met spanning.”

Fotospeurtocht

In samenwerking met de winkeliers in Beekbergen is er tussen 24 en 29 mei een leuke etalagespeurtocht te doen. Een aantal winkeliers kleden hun etalages aan met foto’s en herinneringen aan Het Zonnehuis. “Je kunt de route en het antwoordformulier in die week op onze website www.zorggroepapeldoorn.nl vinden. Het antwoordformulier kun je inleveren bij de hoofdingang van Het Zonnehuis. In week 22 maken we de winnaars bekend. We gaan de speurtocht ook samen met onze bewoners en hun naasten doen. Stichting Vrienden van het Zonnehuis bakt dan poffertjes voor hen en men krijgt een lunchpakket. We hopen dat iedereen gaat genieten van alle feestelijkheden.”

Oorsprong

Na de oprichting van de Vereniging Het Zonnehuis werd in 1929 het eerste Zonnehuis van Nederland geopend, in Beekbergen. Het Zonnehuis is nu een locatie van Zorggroep Apeldoorn e.o. Jo Visser werd de eerste directrice en heeft tot 1947 het Zonnehuis geleid. Inmiddels is in 2017 de vereniging overgegaan in het Jo Visser Fonds. “Een mooie historie, die we op deze manier graag weer even onder de aandacht willen brengen”, sluiten Christine en Ingrid enthousiast af.