Zorg

Eerste prik voor Dolf!

Door Ingmar Engel

De bewoners van de J.P. van den Bent-stichting aan de Venkelstraat kregen donderdag rond de klok van drie uur hun eerste vaccinatieprik tegen het coronavirus. De meeste bewoners waren vanaf het moment dat ze het nieuws kregen ontzettend blij.

Na het goede nieuws van een aantal weken geleden liepen de emoties hoog op, en vloeiden er zelfs tranen van (voornamelijk) geluk bij de bewoners”, zo vertelt een medewerker van de woongroep. Vanaf dat moment werden de mensen steeds enthousiaster, en stiekem ook een beetje gespannen. De bewoners hebben het maandenlang zwaar gehad, en voor het eerst is er een vooruitzicht.

Ook voor de begeleiders was het een spannende en bijzondere dag. Zij hebben de bewoners wekenlang zien toeleven naar dit moment, en nu ging het echt gebeuren. Het vaccineren begon ’s middags en verliep allemaal voorspoedig. Vooraf waren er licht gespannen gezichten terwijl er gewacht werd op hun beurt. Ook voor Dolf Kraft, die niet kan stoppen met praten over de prik. Hij heeft een paar mooie kunstwerken gemaakt, waarop hij vol trots laat zien dat hij gevaccineerd gaat worden. Terwijl er gewacht wordt, komt Dolf er nog maar eens achter hoe lang wachten wel niet duurt. Ondertussen komt de ene na de andere blije medebewoner terug met de mededeling dat het helemaal geen pijn deed, en dat ze het heel fijn vinden om de prik gehad te hebben.

Na 20 minuten mag Dolf naar binnen om de prik te halen. Maar voordat de naald gezet kan worden, moet er op verzoek van Dolf wel afgeteld worden, en moet de tekening uiteraard duidelijk op de foto. Na de 10 ‘aftelseconden’ en de prik in de arm van Dolf, zegt ook hij direct dat het totaal geen pijn deed. Eenmaal terug bij de andere bewoners mag iedereen een stuk taart uitkiezen om dit bijzondere moment te vieren. Bij iedereen zijn de opgetogen blikken af te lezen van de gezichten. Onder het genot van het stukje taart vertelt iedereen vol trots over de vaccinatie.

En nu op naar de tweede en laatste vaccinatie, zodat de bewoners eindelijk weer eens buiten de deur wat leuks kunnen doen.