Zorg

Een dag om meer bekendheid te geven aan dementie

APELDOORN – Op Wereld Alzheimer Dag wordt aandacht gevraagd voor dementie, een slopende ziekte die steeds meer mensen treft. In Apeldoorn zijn dat er ruim drieduizend. De meesten van hen wonen thuis met steun van mantelzorgers. In de week van Wereld Alzheimer Dag (21 september) worden in Apeldoorn verschillende activiteiten georganiseerd om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan dementie.

The Father

Filmtheater GIGANT vertoont op woensdagavond 27 september The Father (met nagesprek). Deze indrukwekkende film vertelt over een vader die probeert grip te houden op de werkelijkheid en een dochter die haar best doet hem te ondersteunen. Vanwege Wereld Alzheimer Dag geldt voor alle bezoekers een vriendenprijs van €8,50. Vrijwilligers van DemenTalent zorgen voor een traktatie bij de koffie of thee.

Onvergetelijk CODA

De museumrondleiding Onvergetelijk CODA is speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie en hun naasten/mantelzorgers. Op maandagmiddag 25 september is er een gratis extra editie. Op woensdagmiddag 27 september kunnen woonzorgmedewerkers en vrijwilligers die werken met mensen met dementie, gratis kennismaken met Onvergetelijk CODA. Voor beide activiteiten is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.

Gratis soep

Woonzorgcentrum de Groene Hoven biedt vanwege Wereld Alzheimer Dag op woensdag 27 september een gratis kop soep aan bij de wekelijkse lunch. Graag vooraf opgeven per telefoon: 06-82664318.

Meer informatie

Het complete activiteitenprogramma staat op de website van Alzheimer Oost-Veluwe. Daar staat ook meer informatie over de ziekte. Mensen met (een vermoeden van) dementie en hun mantelzorgers kunnen ook terecht bij het Geheugensteunpunt Apeldoorn voor informatie, advies, ontmoeting of ondersteuning.