Zorg

Boeiende bijeenkomsten bij Alzheimer Trefpunt

APELDOORN – Het Alzheimer Trefpunt Apeldoorn verzorgt de komende maanden interessante bijeenkomsten in De Loohof, Koning Lodewijklaan 2 (nabij De Naald). Deze duren telkens van 19.30 tot uiterlijk 21.15 uur.

Op dinsdag 9 april is het thema: ‘Hoe is het om dementie te krijgen of te hebben?’ Wat gebeurt er allemaal als je serieus last van je geheugen krijgt en je wordt door de huisarts doorverwezen naar een specialist in het ziekenhuis? Als de diagnose ‘dementie’ wordt gesteld, verandert er ineens veel voor jou en je naasten. Hoe kun je dan toch positief naar de toekomst blijven kijken en wat kan je daarbij helpen of ondersteunen? Er is die avond een gesprek met een deelnemer van DemenTalent, die kortgeleden dit traject heeft doorlopen. Er is bovendien aanvullend beeldmateriaal.

Terug in de tijd

Op dinsdag 14 mei is het thema: ‘Apeldoorn door de jaren heen’. Het wordt een avondje ‘terug in de tijd’. Hoe zag Apeldoorn en omgeving er dertig of veertig jaar geleden uit? Hoe zijn bijvoorbeeld de Hoofdstraat, Stationsstraat en stationsomgeving of de Asselsestraat veranderd? Dik Westerveld van de Vereniging Oud Apeldoorn komt oude tijden laten herleven met verhalen en mooie beelden uit korter of langer vervlogen tijden. Voor de ‘oudere’ Apeldoorner een mooie terugblik, voor de ‘jongere’ inwoners een leuke kennismaking met het Apeldoorn van langer geleden.

Regelingen

Op dinsdag 11 juni is het thema: ‘Indicaties’. De regelingen en zorgmogelijkheden voor thuiswonende mensen met dementie zijn best ingewikkeld. Deze regelingen worden indicaties genoemd. Die avond komt een deskundige vertellen over de meest voorkomende regelingen, voor zorg en begeleiding thuis. Het doel hiervan is om het leven van thuiswonende mensen met dementie én hun naasten zo comfortabel mogelijk te maken. Bezoekers krijgen waardevolle informatie en praktische tips en er is ruimte voor vragen.