Zorg

Bijzonder project over zorgtechnologie

Verpleegkundigen Wendy Leenheer en Emma Oostewechel en docent Ceriel Asbreuk met de leerlingen van het Technasium.

‘The sky isn’t the limit of creativity’ is een bijzonder project van Zorggroep Apeldoorn en het Technasium van Veluws College Walterbosch over technologie in de zorg. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie bieden veel kansen om de zorg nog verder te verbeteren.

Maar welke kansen zijn dat precies? En hoe kunnen medewerkers daar ook enthousiast voor gemaakt worden? Via een Blikopenerproject van het Educatiepunt gaan zeventien leerlingen VWO 5 van het Technasium van Veluws College Walterbosch aan de slag met deze pittige en prikkelende vraagstukken. De leerlingen worden tijdens het project begeleid door verpleegkundigen van Zorggroep Apeldoorn Wendy Leenheer en Emma Oostewechel én door hun docent Ceriel Asbreuk.

Tijdens de startbijeenkomst spraken Wendy en Emma met de leerlingen over hun beeld van de zorg. “We vroegen de leerlingen aan welke instellingen ze denken, welke beroepen ze kennen, waar technologie al een rol speelt.” Verder vertelden ze dat vernieuwing centraal staat, wat betekent dat iedereen creatief moeten denken. Er werden tips uitgewisseld over hoe je jezelf kunt helpen om juist ánders te denken: The sky isn’t the limit of creativity.

Aan het eind van de bijeenkomst kwamen de thema’s aan bod waarmee leerlingen aan de slag kunnen gaan. “Bijvoorbeeld: Hoe kunnen we via technologie beter in beeld krijgen hoeveel cliënten bewegen, en hoe kunnen we ze stimuleren om nog meer te bewegen?” Leerlingen kunnen alles even laten bezinken en dan een definitieve keus maken. Ze hebben voor hun onderzoek en het uitwerken van een advies of ontwerp tot de kerst de tijd.