Zorg

Beleef Veldhuis zaterdag 16 september tijdens open dag

Positieve ouderenzorg met oprechte aandacht

APELDOORN – Veldhuis is een verpleeghuis van deze tijd: modern, duurzaam, ruim opgezet en geschikt voor ouderen met lichamelijke en cognitieve zorgvragen. Er zijn 86 tweekamerappartementen en in de gezellige buurtkamers van iedere woongroep wordt vers gekookt en gezamenlijk gegeten.

“Op zaterdag 16 september is iedereen welkom op de open dag Beleef Veldhuis, om kleine geluksmomenten te beleven. Volg een rondleiding en maak kennis met onze medewerkers en vrijwilligers. We gaan graag in gesprek over alle mogelijkheden, of u nu wilt wonen of werken bij ons”, aldus Denise van Eck, alweer twaalf jaar werkzaam in de zorg en sinds januari van dit jaar bij KleinGeluk. “Wil je elke dag in verpleeghuis Veldhuis veel leren in een fijne werksfeer? Start dan op een BBL-plek (startmoment in februari 2024 voor zij-instromers en studenten). Ook zoeken we collega’s in de functie van, onder andere, Helpende (Plus), Verzorgende IG en Verpleegkundige.” De open dag op locatie Veldhuis, Kanaal Noord 25-27, duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

‘Op mijn plek’

Een van de cliënten die graag haar persoonlijke ervaringen deelt met bezoekers van de open dag, is mevrouw Berna Bakkerus. Ze is 94 jaar, maar dat zou je haar niet geven. Opgewekt vertelt ze dat ze alweer een jaar met veel plezier in Veldhuis woont. “Ik ben hier echt op mijn plek. De verzorging is perfect hier. Ik mag verder niet klagen over mijn gezondheid. Nee, ik heb geen sterke rug en ben daarom gekluisterd aan mijn rolstoel. Maar mijn oren en ogen doen het nog prima. Ik kijk televisie, vaak sport, volg pianoles en wanneer ik met andere dames beneden zit, houden we elkaars geest scherp met een vraag uit een krant of tijdschrift.”

Mevrouw Bakkerus, geboren en getogen in Naaldwijk, kan overigens als geen ander beoordelen of de verzorging in Veldhuis wel deugt. Ze lacht: “Ik ben zelf lang verpleegkundige geweest en heb lang in een ziekenhuis en verpleeghuis gewerkt. Zelf was ik altijd erg zorgzaam en dat vind ik hier ook terug. Af en toe geef ik de zusters ook nog wat goede tips, op basis van mijn eigen ervaring, haha.” Ook schuift de hoogbejaarde dame graag aan bij diverse activiteiten in Veldhuis. “Alleen niet sjoelen, daar vind ik niks aan. Het bevalt me goed hier, met koffie of thee met wat lekkers, en om 12.00 uur een extraatje.”

Terwijl ze uitgebreid zit te vertellen, kijkt ze tevreden rond in haar kamer. “Een fijn plekje, met ook een fijne badkamer. Mijn kinderen en kleinkinderen komen regelmatig op bezoek en het wordt me hier op alle manieren zo comfortabel mogelijk gemaakt qua verzorging. Zo word ik bijvoorbeeld met een tillift uit bed gehaald en is mijn familie hier altijd welkom. We mogen elkaar ook altijd bellen, dag en nacht. Blij ben ik ook met mijn buurvrouw, met wie ik regelmatig gezellig zit te ‘beppen’. Ik ben al met al een gelukkig mens, hoor!”

Waardering

Denise heeft het relaas van mevrouw Bakkerus met veel plezier aangehoord: “Locatie Veldhuis verzorgt met enige regelmaat leuke extra activiteiten voor onze cliënten. Zo hadden we onlangs een Hollands feest in de tuin, met een lekker ijsje voor iedereen. Als personeel ontvangen we ook bedankjes; dat stimuleert enorm, de waardering vanuit de organisatie. Ik kan gerust stellen dat ik elke keer fluitend naar mijn werk ga.”

Eigen regie en kracht

De open dag op zaterdag 16 september is dus een mooie kennismaking met Veldhuis en KleinGeluk. KleinGeluk benadert cliënten vanuit ‘eigen regie en kracht’. “We kiezen bewust voor gezondheidszorg met een positieve kijk op de oude dag en respect voor wat een oudere nog wel kan in plaats van niet. KleinGeluk staat voor positieve ouderenzorg met oprechte aandacht, die we vanuit onze passie, kennis en ervaring als zorgprofessionals dagelijks willen delen met onze cliënten. Onze missie: kleine persoonlijke geluksmomenten creëren die een dag kunnen kleuren. KleinGeluk, zorg van grote waarde.”

Voor meer informatie: www.kleingeluk.nl

Foto’s:

Iedereen is welkom op de open dag in Veldhuis.

Mevrouw Bakkerus woont alweer twee jaar met veel plezier in Veldhuis.