Zorg

Apeldoorn samen in actie tegen Eenzaamheid: ‘Een mooie kans om eenzaamheid te verminderen’

Eenzaamheid bij ouderen is een groeiend thema, ook in Apeldoorn. Daarom organiseert Achmea samen met de gemeente Apeldoorn op donderdag 24 juni een online event ‘Apeldoorn samen in actie tegen Eenzaamheid’.

Daarin kunnen ideeën van jongeren gekoppeld worden aan ondernemers in de stad. Jongeren met een goed idee kunnen een filmpje met hun idee insturen. De ondernemers kunnen op hun beurt dit idee adopteren. Het beste idee wordt daadwerkelijk uitgevoerd én wint een mooie prijs.

Achmea-divisievoorzitter Pensioen & Leven Maarten Perquin: “Door de combinatie te maken tussen jongeren, ouderen én het Apeldoornse bedrijfsleven, zien we een mooie kans voor Apeldoorn om samen eenzaamheid te verminderen. Zeker in deze tijd is het heel belangrijk om ook als organisatie een bijdrage te leveren aan maatschappelijke thema’s die onze klanten raken.”

Van kletskassa tot iPadworkshop

Natuurlijk bestaan er al een hoop mooie initiatieven op het gebied van het tegengaan van eenzaamheid. Een aantal inspirerende voorbeelden in het land zijn onder andere de Kletskassa die Jumbo onlangs introduceerde of de iPadworkshops voor ouderen, zodat er meer online contact mogelijk is. Wethouder Nathan Stukker (zie foto): “Hoe kun je als jongere het verschil maken voor een bekende of onbekend oudere? Daar laten we graag onze Apeldoornse jongeren over nadenken. Er zijn natuurlijk in Apeldoorn ook een hoop initiatieven. Het zou fantastisch zijn als we daar een aantal aan toe kunnen voegen met deze prijsvraag. Juist de verbinding van generaties en de koppeling met het bedrijfsleven maakt ‘Apeldoorn samen in actie tegen Eenzaamheid’ zo sterk.”

Jongeren van Apeldoorn: laat je horen!

Apeldoornse jongeren kunnen meedoen door een kort filmpje in te sturen. De video’s worden beoordeeld door een deskundige jury. En op 24 juni tijdens het online event ‘Apeldoorn samen in actie tegen Eenzaamheid’ wordt de winnaar bekend gemaakt. De uitvoering van het idee ligt in handen van Apeldoornse ondernemers. Zij kunnen zich op hun beurt aanmelden om aanwezig te zijn bij het event. “Dus ben of ken jij een Apeldoornse jongere met een goed idee om eenzaamheid onder ouderen te verminderen? Dan horen wij graag van jou! Bekijk deze video en stuur je idee in voor 8 juni naar: apeldoornsamentegeneenzaamheid@gmail.com”