Stedendriehoek

Zomerpakketten maken voor minder bedeelde gezinnen

APELDOORN – Present Apeldoorn heeft een leuke zomerse actie: het maken van zomerpakketten voor gezinnen die niet op vakantie kunnen. De zomerpakketten kunnen door iedereen worden samengesteld. De pakketten hebben een waarde tussen de 25 en 50 euro. Daarnaast is Present Apeldoorn aan het kijken voor welke parken of evenementen zij gratis toegangskaarten kunnen krijgen om in het pakket toe te voegen.

Een mooie actie voor mensen die het hard nodig hebben. “Er zijn veel mensen in onze directe omgeving die helaas niet de keuze hebben om op vakantie te gaan in de zomer”, vertelt Karin van Dillen, coördinator bij Present Apeldoorn. “Het vakantiegeld dat zij ontvangen is hard nodig voor bijvoorbeeld schoenen en kleding, een wasmachine die kapot is of voor schoolmateriaal voor een van de kinderen. Deze gezinnen willen we graag een steuntje in de rug geven. Juist nu. In de periode rondom Sinterklaas en Kerst zijn al veel acties om deze alleenstaanden en gezinnen te helpen. In de zomer gebeurt dit nog niet.”

Een pakket wordt echt gericht op de gezinsleden samengesteld. Na aanmelding krijgt men de samenstelling van het gezin te horen. En dan is het natuurlijk nog leuker om te gaan winkelen. “Het is leuk wanneer in het pakket iets voor de kinderen zit, bijvoorbeeld een bal, springtouw of waterballonnen”, vertelt Karin verder. “Maar ook een leuk tijdschrift of boek voor de ouders is fantastisch. Of een fles limonade en spullen om zelf waterijsjes te maken.” Wanneer men het pakket klaar heeft, biedt men dit zelf aan bij het gezin of de alleenstaande. Iedereen ziet dus meteen waar het terecht komt en hoezeer de inspanning gewaardeerd wordt.

Op www.presentapeldoorn.nl  is meer informatie over deze zomerse actie te vinden. Ook is hier te lezen hoe men zich kan aanmelden. Karin heeft nog een tip: “Lukt het niet om alleen een pakket te maken? Vraag dan een buurman/vrouw of vriendin. Samen een zomerpakket maken is natuurlijk nog gezelliger!”