Stedendriehoek

Zoektocht naar innerlijke rust en persoonlijke groei  

APELDOORN – In een wereld waarin stress, angst en onzekerheid vaak de boventoon voeren, is psychosociale therapie een waardevolle bron van hulp en zelfontwikkeling. Annemieke Jansen, oprichtster van praktijk Rivka – zij verbindt, heeft zich toegewijd aan het begeleiden van mensen die vastlopen in het leven en op zoek zijn naar een leven met meer licht, rust en zelfvertrouwen. Ze staat naast de ander in de zoektocht naar innerlijke rust en persoonlijke groei.

Psychosociale therapie, zoals Annemieke die vormgeeft, benadert de mens als één geheel. Ze legt uit dat onze emoties en gedachten nauw verbonden zijn met ons gedrag en eerder opgedane levenservaringen. “Hoe je naar jezelf kijkt, wordt bepaald door hoe je over jezelf denkt. Hierdoor ontstaan er overtuigingen die vervolgens bepalen hoe je je leven leidt. Als je bang bent om te falen, omdat je vroeger geen fouten mocht maken bijvoorbeeld, ga je heel erg je best doen en ben je heel kritisch op wat je doet, uit angst. Onbewust heb je een strategie gekozen om zo goed mogelijk te leven, uit angst. Maar we zijn bedoeld om vanuit vrijheid te leven, uit liefde. Daar verlangt toch iedereen naar?”

Daarnaast focust Annemieke op de kracht, regie en verantwoordelijkheid van de cliënt en niet alleen op de klacht die wordt ervaren. “Hoe is het mogelijk dat je deze klacht hebt en hoe komt het dat je de klacht laat bestaan? Een greep uit de klachten waar mensen mee komen: onzekerheid, angst, burn-out, verlies van een dierbaar persoon, niet lekker in je vel zitten, kinderloosheid. Door te kiezen voor psychosociale therapie, waarvoor deels vanuit de aanvullende verzekering vergoeding mogelijk is, kies je voor een diepgaande manier van leren omgaan met de klacht die je ervaart. Als cliënt kies je zelf het aantal sessies, het proces is hierin leidend.”

Annemieke Jansen, www.zijverbindt.nl

annemieke@zijverbindt.nl