Stedendriehoek

Zoekmachinemarketing tilt ook jouw bedrijf naar een hoger niveau

In de laatste jaren is ons nog eens extra duidelijk geworden hoe belangrijk het is om online goed vindbaar te zijn. Zoekmachines spelen daar een grote rol in. Heb jij wel eens opgelet hoe vaak je Google op een dag gebruikt? Mensen gebruiken de zoekmachine om van alles op te zoeken, van leuke feitjes tot producten of restaurants waar ze willen eten. Voor bedrijven is het dus des te belangrijker om op Google op de bovenste posities te verschijnen. Meer mensen zullen je website hierdoor zien, wat meer klanten oplevert. Het optimaliseren van jouw website heet SEO: zoekmachineoptimalisatie.

Wat is zoekmachineoptimalisatie?
SEO valt samen met SEA onder de bredere term SEM: search engine marketing. Het is een parapluterm waaronder alle technieken en strategieën vallen waarmee je jouw webpagina hoger kunt laten scoren in de resultaten van zoekmachines zoals Google. De discipline heeft verschillende aspecten, bijvoorbeeld het optimaliseren van de techniek achter je webpagina, het verbeteren van je autoriteit en het perfectioneren van je content. Samen kunnen deze aspecten ervoor zorgen dat jouw webpagina op de bovenste posities van zoekmachines zal verschijnen. Toch is het geen gemakkelijk vak. Zoekmachineoptimalisatie is een vakgebied dat eeuwig in beweging is: wanneer een zoekmachine een update uitrolt, kan het zijn dat je strategie plotseling niet zo goed meer werkt als voorheen.

Een SEO-specialist
Je kunt zelf aan de slag met SEO. Tegenwoordig zijn er online veel verschillende hulpmiddelen, gidsen en tools te vinden waarmee je aan de slag kunt. Toch kan het als beginner lastig zijn om tot een goede aanpak te komen, waardoor het lang kan duren voordat je resultaten ziet. Wil je het professioneel aanpakken, dan schakel je een online marketingbureau in. De SEO-specialisten van zo’n bureau zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied, en behalen daardoor voor jou de beste resultaten. Ook kunnen ze jouw webpagina onder de loep nemen en analyseren op verbeterpunten. Een goede specialist is bijvoorbeeld Google Ads partner.

Een lokaal marketingbureau
Het is om verschillende redenen fijn een lokaal online marketingbureau in de arm te nemen. Denk bijvoorbeeld aan Semwerkt, dat aan online marketing in Hoorn doet. De belangrijkste factor in het vinden van het juiste online marketingbureau voor jou is hoe goed je met elkaar kunt schakelen. SEO is idealiter een samenwerking tussen een specialist en een bedrijf: op die manier kan er echt maatwerk geleverd worden en behalen jullie samen de beste resultaten. Je bespaart jezelf tijd én kosten door een goed online marketingbureau in te schakelen voor jouw zoekmachineoptimalisatie.