Stedendriehoek

Zo vast als een (glazen) huis

APELDOORN – Deze week is het zover: 3FM Serious Request op het Marktplein te Apeldoorn. Tot en met zondag 24 december zitten de 3FM dj’s Sander Hoogendoorn, Domien Verschuuren en Angelique Houtveen in het Glazen Huis. Mede dankzij hijs- en transportspecialist Albert van de Scheur staat het huis er sinds vorige week.

Albert van de Scheur is al 83 jaar een begrip in Apeldoorn. Vorige week heeft operationeel directeur Peter Schoenmaker met zijn team gezorgd voor het dak op het Glazen Huis. “We zijn donderdag van 08.00 tot 22.00 uur bezig geweest”, vertelt Schoenmaker. “Het was een flinke klus.” Het bedrijf verzorgt het zware hijsgedeelte en de verlichting op het dak. Daarnaast helpen zij de dag na kerst ook voor het zorgvuldig afbreken van het huis.

De directeur vindt het belangrijk om zijn steentje bij te dragen aan een evenement zoals dit. “Je voelt je betrokken en je kunt een gave bijdrage leveren om te zorgen dat het weer anders is dan vorig jaar. Zo heeft het Glazen Huis dit jaar een andere interieurindeling. Er zijn nu verschillende verdiepingen en alles is open, ook de slaapkamers.”

Het doel van de actie van 3FM Serious Request, ‘Breng ze weer samen’, spreekt Schoenmaker aan. “Ik vind het een goed doel. Er is vrij weinig geld nodig per kind om iets te kunnen betekenen. Ook is het een onderbelicht probleem.” De verdiensten van het bedrijf worden teruggegeven aan het goede doel. Dit doet het door onder andere twee teams van de Noordkaap Challenge te sponsoren.

Schoenmaker hoopt op een mooier succes dan vorig jaar. “En dat het veilig is, maar dat is niet onze taak.” De directeur lacht: “Het hijsen is in ieder geval veilig gebeurd.”