Stedendriehoek

Zo maak je jouw woning in de Stedendriehoek klaar voor de winter

Voor veel mensen die in de Stedendriehoek wonen is de winter de gezelligste periode van het jaar. Niets is leuker dan de kerstdagen spenderen met familie en vrienden thuis. Hiervoor moet je woning echter wel winterklaar zijn! Daarom vind je in dit artikel wat tips om dit voor elkaar te krijgen.

Infrarood panelen

De eerste tip die we je mee willen geven is om infrarood panelen aan te schaffen. Niemand houdt van een koud huis tijdens de winter. Maar normale verwarmingssystemen zijn niet optimaal ingericht om je huis een aangename temperatuur te bezorgen. Kies daarom voor infrarood panelen. Zorg er wel voor dat je deze via een partij als Verwarminghandel.nl aanschaft. Op deze manier weet je zeker dat de kwaliteit van de panelen aan je eisen voldoet.

Controleer op tocht

Een andere essentiële stap om jouw gezellige nestje in de Stedendriehoek deze winter warm en tochtvrij te houden, is op tocht controleren. Niets is zo vervelend als koude luchtstromen die ongevraagd je huis binnen sluipen. Pak een kaars en loop langs ramen, deuren en andere plekken waar buitenmuren het huis ontmoeten. Zie je de vlam flikkeren? Dan heb je een tocht plek gevonden. Eenvoudige tochtstrips of het afdichten van kieren kan al een wereld van verschil maken.

Dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Laat die herfstbladeren je niet voor de gek houden – een verstopte dakgoot of regenpijp kan in de winter voor serieuze problemen zorgen. Stel je voor, het vriest en die verstopte goten veranderen in ijsbanen die voor lekkages of schade aan je dak kunnen zorgen. Pak dus die ladder en zorg ervoor dat alles schoon en vrij is voor de winter echt intreedt. Zo blijft je huis niet alleen droog en schadevrij, maar vermijd je ook onnodige reparatiekosten. Een beetje onderhoud hier en daar helpt echt om je huis gezellig en behaaglijk te houden, zelfs in de koudste maanden.

Isoleer je zolder

Een goed geïsoleerde zolder kan wonderen doen voor de warmte in je huis, vooral tijdens de koude wintermaanden. Het is alsof je je huis inpakt in een dikke, warme deken. Warmte houdt van opstijgen, en zonder goede isolatie ontsnapt die kostbare warmte zo door je dak. Door je zolder te isoleren, houd je de warmte waar die thuishoort. En het mooie? Het bespaart je niet alleen op stookkosten, maar het maakt je huis ook nog eens milieuvriendelijker.

Maak je schoorsteen schoon

Het lijkt misschien een taak die makkelijk te vergeten is, maar je schoorsteen schoonmaken voordat de winter zijn intrede doet, is eigenlijk net zo belangrijk als de grote schoonmaak in de lente. Tijdens die koude, donkere avonden is er toch niets gezelliger dan opgekruld voor een knisperend haardvuur te zitten? Maar als je schoorsteen verstopt zit met roet of vogelnesten, kan dat gezellige vuurtje opeens een gevaarlijke situatie worden. Dus, plan die schoorsteenveger in, of als je handig genoeg bent, trek de werkhandschoenen aan en ga zelf aan de slag.