Stedendriehoek

Zo geef je jouw huis een make-over!

Wellicht herken je dit wel: het interieur van je huis is erg saai geworden en je hebt deze inrichting nu al zo lang, dat je eigenlijk wel weer eens niets nieuws zou willen. Na meubels verschuiven en verplaatsen kom je erachter dat het nog steeds niet is wat je er van verwacht had. Het liefst zou je je huis op dit moment een flinke make-over geven. Dit kan al met een paar kleine aanpassingen! Wij vertellen je graag hoe.

Kleine aanpassingen
Soms ben je met een paar kleine aanpassingen in huis al helemaal tevreden. Speel bijvoorbeeld met de verlichting, om zo een andere sfeer in een kamer te creëren. Tegenwoordig heb je verschillende soorten verlichting, waarbij je de kleur en de intensiteit zelf kunt bepalen. Philips Hue bijvoorbeeld. Deze slimme verlichting kun je op afstand ook bedienen, zoals via je smartphone of tablet. Dit geeft je huis al meteen een hele andere sfeer. Naast verlichting kun je natuurlijk ook aan de slag gaan met nieuwe accessoires en decoratie. Met accessoires mag je wel kiezen voor iets meer printjes en kleuren. Dit zorgt er namelijk voor dat de inrichting meer gaat spreken. Houd twee tot drie kleuren aan als basis en probeer hiermee een beetje te variëren in de inrichting. Ook kun je met het materiaal spelen. Riet, staal, hout en klei zijn bijvoorbeeld populaire materialen voor in huis.

Grote aanpassingen
Valt de inrichting niet te redden met een paar kleine aanpassingen en wil je echt iets compleet anders? Begin dan als eerste met de basis van de inrichting. Kijk naar hoe je inrichting nu is, wat je er niet mooi aan vindt en bedenk vervolgens wat je hier aan zou willen veranderen. Vind je de kleur muur niet meer mooi of zou je graag een andere vloer willen? Voordat je de meubels en accessoires zelf gaat vervangen, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat dus de basis naar je zin is. Vanaf dan kun je gaan kijken naar de verdere inrichting van je huis. De basis gaat vaak wel een aantal jaren mee. Een vloer vervang je natuurlijk niet zomaar en een muur verf je ook niet elke maand. Daarom is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de producten die je gebruikt, zodat deze ook langer mee gaan. Gebruik een goed merk verf en zoek een vloer uit bij een vloerspecialist zoals veka vloeren. Hetzelfde geldt voor het aanschaffen van meubels. Kies meubels waarvan je denkt dat je deze niet na een tijdje zat begint te worden en kijk ook hierbij goed naar de kwaliteit.