Stedendriehoek

“Zij aan zij , ‘onze’ meester Sven en wij!”

Vrijdag heeft SBO de Boemerang de actie van meester Sven op een sportieve manier onder de aandacht gebracht. Naast zijn werk op SBO De Boemerang is meester Sven Borst eigenaar van sportschool Sakura-Budo.

Hij merkt dat door de coronacrisis voor veel kinderen sporten niet meer vanzelfsprekend is. Dit komt omdat ouders bijvoorbeeld hun baan verliezen en zich daardoor niet meer de contributie voor een sportclub kunnen veroorloven. Om deze gezinnen financieel te kunnen ondersteunen gaat Sven 24 uur achter elkaar lesgeven om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

“De leerlingen van SBO de Boemerang willen meester Sven hierbij graag helpen. Vrijdagochtend werd meester Sven door de hele school ontvangen. Samen onthulden de leerlingen het opgehaalde bedrag van de flessenactie. Als extra verrassing werden de lessen van meester Sven overgenomen door drie leerlingen die hij zelf heeft opgeleid. De hele school kreeg een judoles. Om te laten zien dat de leerlingen de actie zo bijzonder vonden zongen en dansten alle leerlingen samen het alleszeggende lied ‘’Zij aan zij’, want samen staan we sterk!”