Stedendriehoek

Ziek

Aan de telefoon kon ik haar nauwelijks verstaan. In eerste instantie leek het of mijn dochter moest lachen, maar al gauw begreep ik dat ze huilde. Ze was ziek geworden en ze had zo’n keelpijn dat ze niet wist waar ze het zoeken moest.

Of we haar wilden ophalen? Natuurlijk wilden we dat! Ze vroeg zich af hoe het moest als ze corona bleek te hebben, maar ook dan wilden we het liefste dat ze bij ons, haar ouders, in quarantaine zou gaan.

Er waren feestjes

We rekenden uit hoe laat haar vader er kon zijn, want die was met de auto naar een werkbespreking vertrokken – zal je net zien. Toen kwam ze naar ons, even terug naar huis. De test was gelukkig negatief, dus ze mocht in de woonkamer op de bank.

Eerlijk gezegd was het niet vreemd dat haar lichaam zo reageerde, alsof het om een protest ging. Mijn dochter negeerde namelijk al enkele weken dat ze niet helemaal fit was. Want ja, er waren feestjes…

Ze heeft het in Deventer helemaal gevonden. Ik weet niet wat ik meemaak: ze werkt moeiteloos zes dagen per week en ze feest graag even vaak. Hoe heet het ook alweer: work hard, play hard. Nou, dat gaat haar goed af! Als moeder vind ik het heerlijk dat ze zulke vrolijke jonge jaren beleeft, er komen nog voldoende verplichtingen voor haar aan.

Maar nu had ze het te bont gemaakt en te veel van haar weerstand gevergd. Haar lichaam stapte op de rem. Met koorts tot gevolg en gezwollen klieren in de hals. Ze voelde zich niet alleen ziek, maar ook schuldig. Dat ze zich nu door ons liet verzorgen… En wij? Stiekem waren wij blij dat ons kleine meisje weer even thuis was.


 

Oproep: Ben je een vrouw tussen 20-70 jaar oud?

Dit is een andere invulling dan je van ons gewend bent voor deze rubriek, ‘Dit valt mij op!’ Aan de lezeressen van Nieuwsblad Stedendriehoek: wat fijn dat je dit mini-magazine leest waarin we ons richten op jou, de vrouw. Onderaan zie je ons panel van 2022. Vrouwen uit onze regio’s Apeldoorn, Deventer en Zutphen die reageren op simpele, gekke of vrolijke stellingen. Lijkt het jou leuk om mee te doen in 2023? Ben je een vrouw tussen de 20-70 jaar oud en kun je elke maand een telefonisch interview geven? Neem dan ajb contact met ons op via: Nanda@stedendriehoek.nl

 


 

Mag ik de zon terug?

 

Katinka, 53 jaar, Zutphen: “De herfstzon is er wel, hè? Het is wel fijn als mijn huis lekker warm wordt, dan hoef ik minder te stoken. Van Nederland vind ik de seizoenswisselingen lekker. Ik hou van sneeuw en ik hou van de zomerse warmte. Een herfstzonnetje vind ik ook heerlijk. In de zomers vind ik de avonden wel fijn, als je lang buiten kunt zitten. Maar als ik nu ‘s ochtends vroeg in de auto de zon zie opkomen, is dat is ook erg mooi. Elk seizoen heeft wel wat.”

 

Juliëtte, 40 jaar, Deventer: “De zon is er toch? Ook in de herfst? Ik vind de herfst wel lekker. Ik vind het gezellig. Wij hebben thuis van die sfeerhaardjes, die kun je ook aanzetten om alleen de zogenaamde vlammetjes te zien. Dan met kaarsjes erbij en een dekentje, dat heel truttige vind ik leuk. In Nederland heb je vier seizoenen en dat vind ik erg fijn. Pasgeleden ben ik zonder paraplu gaan lopen en ik dacht: Nou en? Als je dan zeiknat thuiskomt, doe je lekker je pyjamabroek aan. Helemaal leuk. Het is maar water, hè?”

 

Regina, 40 jaar, Deventer: “Jaaa! Zeker weten! Ik voelde me vandaag mweh – mijn man is een paar dagen weg, ik was ongesteld geworden en het regende… Maar toen scheen het zonnetje en ik klaarde meteen op. Het mag een herfstzonnetje zijn, het liefste zelfs een Indian Summer. Zeker in Amerika is dat prachtig. Daar heb je die maple leafs, bladeren van de esdoorn. Die kleuren zo mooi rood en oranje. En dan kan het ook echt nog lekker warm zijn, dus ja, ik hoop dat we een Indian Summer krijgen.”