Stedendriehoek

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan

APELDOORN – Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer naar Nederland en natuurlijk rijdt hij niet stilletjes Apeldoorn en omgeving voorbij. In Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Loenen en Vaassen vinden verschillende optochten plaats.

Om 10.00 uur arriveert de boot van de Sint en zijn Pieten aan de Kanaaloevers in Apeldoorn. Te paard gaat hij naar het centrum richting winkelcentrum de Oranjerie, waar de tocht eindigt en het feest wordt voortgezet.

Om 13.30 uur komt de Sint in de stoomtrein te Beekbergen aan. Met wel veertig Pieten begint hij zijn rijtoer (op zijn paard Amerigo) met een muziekkorps door Lieren en Beekbergen. Vanaf het station in Beekbergen gaat hij naar de Kerkallee. De ingang is voor het publiek bij de hoek van de Dorpstraat. Bij goed weer worden hier spelletjes georganiseerd voor de kinderen en krijgen zij allen (tot en met 10 jaar) een cadeautje dat ze bij Sinterklaas mogen ophalen.

Om 13.30 uur vertrekt Sinterklaas vanaf Randerode te paard naar het centrum van Ugchelen en zal rond 14.45 uur bij Dorpshuis Ugchelens Belang aankomen. Tot 17.00 uur is er voor kinderen (tot en met groep 4) een leuk programma. Kaartjes hiervoor worden op de scholen in Ugchelen uitgedeeld.

Om 13.45 uur wordt Sinterklaas bij het verenigingsgebouw De Brink in Loenen verwelkomd door een afgevaardigde van Lomivé en de dorpsraad Loenen. Hier begint hij met zijn Pieten aan de optocht. Binnen De Brink wordt het Sinterklaasfeest met een hoop spektakel voortgezet.

Van 17.00 tot 19.00 uur vindt een avondintocht plaats in het kasteeldorp Vaassen. Sinterklaas rijdt op zijn paard Amerigo door het dorp naar het kasteel. Hier vindt een groot Pietenfeest plaats met live-muziek. Van tevoren worden kleurplaten uitgedeeld op alle basisscholen in Vaassen en tijdens het feest worden de winnaars van deze kleurwedstrijd bekendgemaakt. Sinterklaas wordt zoals altijd ontvangen door de burgemeester en de Ondernemers Vereniging Vaassen.

Ook na zaterdag 18 november vinden allerlei leuke activiteiten plaats in Apeldoorn en omgeving. Op vrijdag 24 november vinden vanaf 18.00 uur allerlei leuke activiteiten plaats in Het Kristal te Apeldoorn, waaronder een goochel- en Sinterklaasshow. Op zaterdag 25 en zondag 26 november kunnen de kinderen de Sint en Pieten een handje helpen in Kasteel Cannenburch te Vaassen. En op zaterdag 25 november vindt in het Orderbos te Apeldoorn een Pepernotenwandeling plaats. Kijk voor alle uitjes rondom Sinterklaas op http://www.uitinapeldoorn.nl/sinterklaas