Stedendriehoek

Zero55-Festival wordt knalfeest

APELDOORN – Volgende week woensdag, 26 april, wordt het Stationsplein weer gevuld met een deinende mensenmassa. Vanaf 18.00 uur barst daar de eerste editie van het Zero55-Festival los. Top-dj’s uit het hele land, maar ook uit Apeldoorn zelf, tonen dan tot donderdag 27 april (Koningsdag) 01.00 uur hun grote kwaliteiten.

Het dansfeest wordt verzorgd door het bedrijf Yazz-productions bv van Julius en is bedoeld voor iedereen van 16 jaar en ouder. Hij is enorm verguld met de geweldige line-up bij de primeur van zijn festival. “De bezoekers kunnen genieten van en dansen op de muziek van de grote namen uit het dj-circuit. Wat te denken van DJ Miss Faith, DJ Dyna, DJ Marceles, DJ Moortje, Manuel & Géza, DJ Vibe en DJ’s PlayHeart? Ik heb er zelf al ongelooflijk veel zin in”, aldus Julius. “Verbindende factor tussen deze top-dj’s is onze host JPack MC, die de Apeldoorners ongewijfeld nog wel zullen kennen van Feestdjruud!”
Manuel Broekman en Géza Weisz, oftewel Manuel & Géza, maken tegenwoordig ook furore in een reclame van Ziggo, DJ Miss Faith is een gevestigde naam op partyeiland Ibiza. Dyna, geboren als Vishaal Lachman, is een Surinaams-Nederlands dj; hij speelt in de stijlen electro, latin house en dancehall. DJ Marceles betreft Apeldoorns lokale troef Marcel Schulenklopper, DJ Moortje was twintig jaar geleden al een legende in de ‘bubbling scene’, DJ Vibe is een autoriteit in de ‘house scene’ en DJ’s PlayHeart, oftewel Kiet Kruiskamp & Daan Eikelenboom, zijn twee ‘jonge honden’ vol ambitie in hun vak.
Naast de uitstekende muzikale invulling kan dansend Apeldoorn zich die dag te goed doen aan diverse overheerlijke hapjes en drankjes. “We hebben een compleet food court met hartige en zoete lekkernijen. Voor iedereen is er dus wel iets van zijn of haar gading bij”, knikt Julius. “Overheerlijke loempia’s, broodjes worst, tosti’s, noem maar op.” Voor de feestende menigte die woensdag 26 april te gast zal zijn op zijn knalfeest, en waarvan velen toch op de fiets zullen komen, heeft Julius nog een paar handige tips: “De fietsenstalling op het NS station staat voor ons Zero55-Festival open, evenals die bij Aventus iets verderop.”
Hoewel hij vooralsnog volledig gefocust is op het dansspektakel van volgende week, kijkt Julius met zijn evenementenorganisatie ook alweer voorzichtig vooruit. “De insteek is uiteindelijk om meerdere feesten per jaar te organiseren binnen Apeldoorn, telkens met een andere invulling qua activiteiten en ook op muziekgebied. Voor ieder wat wils dus. Maar we beginnen dus met dit prachtige dance event. Ik heb er veel zin in en beloof de Apeldoorners een spetterend feest op 26 april. Ik lever een prima programma af, de bezoekers zorgen hopelijk voor een uitstekende sfeer. En natuurlijk zou het helemaal geweldig zijn als ook het weer die avond een beetje in ons voordeel werkt!”