Stedendriehoek

Zelf groenten en kruiden kweken in uw stadstuin

De laatste tijd speelt ons leven zich vooral af in en om het huis. Hoewel de maatregelen omtrent het coronavirus gelukkig steeds meer worden versoepeld, zijn we nog steeds veel thuis. Dit heeft tot voordeel dat we veel tijd hebben voor allerlei nuttige en leuke klusjes. Bijvoorbeeld voor het kweken van kruiden en groenten in eigen tuin. Het bijhouden van een moestuin is al tijden populair en heeft door de uitbraak van COVID-19 een extra impuls gekregen.

Zaaien en oogsten kan in iedere tuin
Zelf groenten kweken kan het hele jaar door. Ook op dit moment zijn er nog voldoende zaden die u kunt zaaien voor een oogst in de zomer, nazomer of herfst. U hoeft hiervoor niet perse over een omvangrijke tuin te beschikken. Ook kleinere stadstuinen, balkons en patio’s lenen zich hier uitstekend voor. Zaden bestelt u snel en eenvoudig bij een online zaadhandel. En met de diverse tips uit dit artikel wordt uw eigen oogst  gegarandeerd een succes.

Verticaal tuinieren
Zoals de naam Stedendriehoek al doet vermoeden, is de regio rijk aan stadstuinen. Die hebben in de regel een kleinere oppervlakte. Met een beetje creativiteit valt ook hier gemakkelijk een moestuin te realiseren. Ook verticaal tuinieren wint steeds meer aan terrein. U kunt bijvoorbeeld speciale kweekzakken aan de muur of aan de schutting hangen. U zorgt voor een stoere verticale tuin door de vakken van een houten pallet te vullen met tuinaarde en daarin zaden te planten. Op dakterrassen, patiotuinen en balkons doen mooie manden en potten het natuurlijk ook altijd goed. Hetzelfde geldt voor een fraaie kweektafel van hout. Geniet u ieder jaar van met zorg samengestelde hanging baskets? U kunt ervoor kiezen om de bloemen een keer te vervangen door kruiden. Want ook die plantjes zien er prachtig uit en geven dus veel sfeer. Hebt u thuis geen grote tuin, maar wilt u wel graag een grotere moestuin onderhouden? Dan biedt een volkstuin uitkomst! Er zijn in de regio diverse volkstuinverenigingen waar u zich kunt aanmelden. Die zijn op het internet te vinden.

Zaden online bestellen
Waar u ook een groente- en kruidentuin wilt beginnen, het bijhouden ervan hoeft niet moeilijk te zijn. Het verzorgen van de plantjes en het bewonderen van het groeiproces is – naast de lekkere en gezonde oogst – een leuke bezigheid met veel frisse lucht. Hebt u een goede plek gekozen en alle voorbereidingen getroffen? Dan is het tijd om een keuze te maken voor de soorten kruiden en groenten die u wilt kweken. U vindt een zeer groot en compleet assortiment kruidenzaden, groentezaden én bloemenzaden in de online zaadhandel van Allezadenkopen, bijvoorbeeld zaadzakjes voor Patio Baby aubergine, aardbeien en Patio Snacker komkommer. Natuurlijk mogen bieslook, basilicum, rucola, tomaten en radijs ook niet ontbreken. Want die zitten niet alleen boordevol vitaminen, maar geven ook pure smaak aan ieder gerecht. De prachtige planten groeien bovendien prima in kweekbakken, manden, zakken en potten. Nu is het slechts een kwestie van uw tuinhandschoenen tevoorschijn halen en aan de slag gaan!