Stedendriehoek

Zelf een carport bouwen? Deze materialen komen goed van pas

Heeft u de afgelopen periode ook aangegrepen om van de nood een deugd te maken, bijvoorbeeld door grote en kleine klussen in en om het huis aan te pakken? Dat geeft u ongetwijfeld een voldaan gevoel en waarschijnlijk kriebelen uw handen alweer om de volgende klus te klaren. Het weer laat zich voornamelijk van zijn zonnige en droge kant zien en daarom is het nu het uitgelezen moment om een carport te maken. Die biedt een riante plek om uw auto veilig, schoon en droog te stallen, thuis of op uw bedrijfslocatie. In dit artikel voorzien we u van handige bouwtips en een boodschappenlijst voor de materialen.

Gemakkelijk te realiseren
Het maken van een carport biedt veel voordelen, zeker in vergelijking tot het bouwen van een garage. Die zijn bouwkundig gezien behoorlijk ingewikkeld en vragen om de nodige expertise. Zelf een carport bouwen is echter een project dat relatief gemakkelijk is te realiseren en dus niet is voorbehouden aan een professionele timmerman. Een andere prettige bijkomstigheid is dat er voor een carport in de regel geen vergunning is vereist. Het is wel aan te raden om dit van tevoren bij de gemeente te checken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Een carport biedt dus een uitstekend alternatief voor een garage. Bovendien doorbreekt hij het doorzicht van uw tuin niet volledig en neemt hij minder ruimte in beslag. Natuurlijk geeft het iedere keer veel voldoening wanneer u uw auto onder de carport parkeert die u zelf hebt gebouwd.

De juiste materialen
Uw carportproject begint bij het bestellen van de juiste onderdelen. De vorm en de grootte van de carport die u wilt maken, zijn bepalend voor het soort en de hoeveelheid materialen die u nodig heeft. Om u een indicatie te geven, sommen we de benodigde materialen voor de gemiddelde carport voor u op. Dit zijn: acht vierkante of ronde palen, twaalf houten balken, 24 stalen balkdragers en – afhankelijk van de afmetingen van de carport – zo’n 45 rabatdelen. Daarnaast hebt u EPDM dakbedekking, 68 stuks dubbelzijdige groefplanken en zes dozen RVS-schroeven nodig. Vanzelfsprekend dient u ook te beschikken over een goed gevulde gereedschapskist. Tot de basis behoren een accuboor, een hamer, een zaag, een rolmaat, een winkelhaak en een waterpas. Natuurlijk kunt u ook niet zonder een solide trap. Om uw bouwwerk tegen weersinvloeden te beschermen, hebt u olie, verf, impregneermiddelen en beits nodig.

Duurzaam hout
Maar het allerbelangrijkste materiaal dat bij het bouwen van een carport komt kijken, is natuurlijk duurzaam hout van een mooie kwaliteit. We hebben advies ingewonnen bij de experts van HouthandelOnline. Dit is dé online groothandel voor de particulier met een actueel en uitgebreid assortiment hout- en bouwmaterialen. Hier kunt u goedkoop tuinhout bestellen. Voor een fraaie gouden kleur die na verloop van tijd vergrijst naar een stijlvolle grijze tint, raden de vakmensen van HouthandelOnline Douglas hout aan. Ook leveren zij veel hardhout voor het maken van carports. Dit is wereldwijd het meest bekende tuinhout. Dat is niet zonder reden, want hardhout heeft door het sterke karakter een levensduur van maar liefst twintig jaar zelfs als het in de vochtige grond wordt geplaatst. Ook het lichte maar toch sterke Red Cedar hout wordt bij het maken van carports veelvuldig gebruikt. Tenslotte is er ook Accoya dat wordt vervaardigd uit duurzaam zachthout. Omdat het met chemische processen is verduurzaamd, kan het bovengronds vijftig jaar en in de aarde 25 jaar of langer standhouden.

Betrouwbare leverancier
Bestelt u het hout en de bevestigingsmaterialen, beits en olie bij HouthandelOnline, dan bent u ervan verzekerd dat u materiaal koopt dat van een goede kwaliteit is en voordelig is geprijsd. Deze betrouwbare leverancier bezorgt uw bestelling na twee tot zeven dagen op ieder gewenst adres. Met welke fraaie houtsoort bouwt u deze zomer een carport?