Stedendriehoek

Yassine Rachik opnieuw winnaar Acht van Apeldoorn

APELDOORN – Net als vorig jaar ging Yassine Rachik uit Italië als eerste over de finish van de Acht van Apeldoorn in een tijd van 23:11 minuten, tweede werd Hamid El Mouziz uit Marokko op zeven seconden na de winnaar en derde Hendrik Pfeiffer in 23:24 minuten. Bij de vrouwen won Naom Jebet Rotich uit Kenia in een tijd van 26:23 minuten, de tweede plek was er voor Simret Restle uit Duitsland met een tijd van 26:48 en derde Mariska Dute met 26:49. Een compleet overzicht van de winnaars staat op www.midwintermarathon.nl bij het kopje Uitslagen.

 

Vier dagen voor het evenement waren de weervoorspellingen niet echt positief maar gelukkig viel het op de dag van de 43ste Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon reuze mee. Mede daarom sneuvelde er een parcoursrecord op de Asselronde. Op de Asselronde ging Kjell Dehondt uit België in een tijd van 1:21:34 minuten, tweede werd Marcel Bräutigam uit Duitsland met 1:21:42 en derde Stefan van den Broek uit België met 1:22:18 minuten. Bij de dames ging de eerste plek naar Radka Churanova met 1:36:53 minuten (parcoursrecord), tweede Mireille Baart met 1:38:13 en derde Esmé Möricke met 1:38:53.
Een recordaantal van 14.535 deelnemers had zich ingeschreven voor een de oudste nog bestaande hardloopevenementen van Nederland. Voorzitter Frans Mulderij: “Van tevoren wisten we dat we op de Mini-Marathon en Asselronde een zeer sterk deelnemersveld hadden en dat is vandaag ook gebleken. Er zijn diverse parcoursrecords gesneuveld, we kunnen onze beurs trekken”, aldus een glimlachende Mulderij. “Onze ambassadeurs Jip Vastenburg en Dennis Licht hebben een zeer sterk deelnemersveld aan de start gekregen. Op alle drie de afstanden, de Acht van Apeldoorn, Mini-Marathon en Asselronde.”

“Verder viel het ons als organisatie op dat er ontzettend veel toeschouwers waren, dat stemt mij extra tevreden”, vervolgt Mulderij. “Het publiek stond van start/finish tot en met de Naald rijen dik langs de zijlijn, prachtig! Ook dat had te maken met de goede weersomstandigheden. Het was echt heel gezellig druk op de Loolaan. Alle drukte in de maanden voorafgaand aan het evenement heeft zich helemaal uitbetaald met de enorme opkomst van lopers en toeschouwers.”

En dan de vrijwilligers. Mulderij: “Ook vandaag hebben onze vrijwilligers de lopers een warm onthaal gegeven”, zo onderstreept Mulderij. “We hebben een ongelooflijk trouwe club mensen (zo’n 450 op deze dag) die ervoor gezorgd hebben voor waar we nu staan. We zijn een van de grootste hardloopevenementen van het land maar belangrijker is dat lopers de inzet van deze vrijwilligers enorm waarderen. Daarom zeg ik ook nu weer: hulde aan onze vrijwilligers!”
Aad Steijlen, de oudste deelnemer vandaag (80) en oprichter van de Midwinter Marathon, finishte de Mini-Marathon in een tijd van 2:02:20. Een prestatie van formaat!

Overige winnaars (mannen)
• Decathlon Mini-Marathon – 10 EM: 1e Andrzej Starzynski uit Oekraïne (49:10), 2e Mohamed Berok uit België (49:47), 3e Jonas Roels uit België (53:48).
Bij de dames:
• Decathlon Mini-Marathon – 10 EM: 1e Petra Kaminkova (58:36), 2e Ilse Pol (59:23), 3e Pauline Claessen (59:46).
Stentor Kidsrun – 1 km:
• 3-6 jaar: bij de jongens Jesper Roobeek en bij de meisjes Isa Oosterhuis
• 7-9 jaar: bij de jongens Jeremy Eilander en bij de meisjes Lieske Drost
• 10-12: bij de jongens Bruno van den Dungen, bij de meisjes Tess van Randtwijk
Een compleet overzicht van de uitslagen kunt u vinden op www.midwintermarathon.nl De 44ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 5 februari 2017.