Stedendriehoek

Workshop voor sportieve vrijwilligers

Op donderdag 7 maart verzorgt Sportservice Apeldoorn een workshop voor vrijwilligers die hun enthousiasme voor bewegen willen overbrengen op andere mensen. Het is een workshop van twee uur, waarin men kennis opdoet over bewegen met mensen met een kwetsbare gezondheid. Daarnaast leert men welke oefeningen bijdragen aan het behoud van kracht, balans en coördinatie.

Door heel Apeldoorn zijn er ontmoetingsplekken waar zelfstandig wonende mensen naartoe komen voor sociale activiteiten. Op veel plekken is ook dagbesteding en zijn er professionals aanwezig voor advies en ondersteuning. De gemeente vindt het belangrijk dat er ook mogelijkheden zijn voor de bezoekers om te bewegen. “Daarom willen we met de inzet van vrijwilligers het laagdrempelige beweegaanbod uitbreiden, zodat er nog meer mensen samen gaan bewegen. Dus hou je zelf van bewegen – wandelen, fietsen, zwemmen enz. – en wil je andere mensen laten ervaren hoe fijn dat is? Doe dan vrijblijvend mee met deze workshop en kom erachter of deze vorm van vrijwilligerswerk iets voor je is.”

De workshop vindt donderdag 7 maart van 13.30 tot 15.30 uur plaats in Ontmoetingsplek Berghorst, Gijsbrechtgaarde 30. De toegang is vrij. Aanmelden en meer informatie via e-mail mseton@accres.nl (Michèle Seton).