Stedendriehoek

Worden wat je wil! bij CODA

Van 6 tot en met 17 oktober is er in het kader van de Kinderboekenweek van alles te zien, doen en te beleven in CODA. Het thema is dit jaar ‘Worden wat je wil!’ en natuurlijk staat dit thema centraal bij tal van activiteiten in CODA Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten.

“In CODA Centrale Bibliotheek is het maar liefst een heel weekend feest. Of je nu alleen zaterdag of alleen zondag komt of beide dagen: we hebben een superleuk programma samengesteld! Meer over het programma en de online kaartverkoop vind je op www.coda-apeldoorn.nl/kinderboekenweek.”

Twee dagen lang zijn er in CODA aan de Vosselmanstraat te gekke workshops door onder anderen Jacques Vriens, Jozua Douglas en Michiel Eijsbouts – van het boek ‘Lees dit boek niet!’ dat hij samen met Bart Meijer heeft geschreven.

Vier de Kinderboekenweek in CODA

“Maar er is meer: je kunt meebouwen aan een sprookjesachtig Pöeziebos, al gamend in VR ontdekken hoe het is om in een garage of restaurant te werken, zelf inkt maken of vragen stellen aan een dierenverzorger van de Apenheul bijvoorbeeld. En, heb je je weleens afgevraagd hoe het is om onderzoek te doen naar reptielen en daarvoor de hele wereld over te reizen? Kom dan zondag naar de presentatie van Sterrin Smalbrugge – zij kan je er álles over vertellen!”

Apeldoorns Uiltje
“We openen dit Kinderboekenweek-weekend op zaterdag 9 oktober om 11.00 uur en natuurlijk wordt dan ook het Apeldoorns Uiltje uitgereikt, de prijs voor het beste kinderboek volgens de Apeldoornse Kinderjury. Wie deze prijs dit jaar gewonnen hebben? Bart Meijer en Michiel Eijsbouts met Lees dit boek niet! Na de feestelijke opening begint om 12.00 uur de rest van het programma en kun je zowel zaterdag als zondag tussen 12.00 en 16.00 uur meedoen aan workshops en heel veel (inloop)activiteiten. Wat je dat weekend allemaal kunt doen, lees je in het programmaboekje dat op www.coda-apeldoorn.nl/kinderboekenweek te downloaden is.”

Kaarten zijn via dezelfde website online te koop en kosten €6,95 voor één dag of €10,- voor het hele weekend. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. “Ben je 13 jaar of ouder, dan heb je een coronatoegangsbewijs nodig om de activiteiten bij te wonen. Meer over de actuele richtlijnen en onze huisregels lees je op www.coda-apeldoorn.nl/altijdwelkom.”