Stedendriehoek

Wist je dat RTV Apeldoorn… meer dan 40 radioprogramma’s heeft?

APELDOORN – Eén van de radioprogramma’s bij RTV Apeldoorn is Daniëlle’s DinsdagAvond: een programma gepresenteerd en gemaakt door Daniëlle Westerink. Voor alle leeftijden, gemaakt om je dinsdagavond een topavond te maken. Dat je op woensdag naar je werk gaat en kunt zeggen: “Ik heb nu toch een toffe nieuwe plaat gehoord, moet je horen.” Gezelligheid, muziekfeiten en trends: alles komt voorbij.

Daniëlle: “Al zeven jaar mag ik de dinsdagavond bij RTV Apeldoorn Daniëlle’s DinsdagAvond noemen. En ook al zeven jaar met onwijs veel plezier! Elf jaar geleden begon ik bij RTV Apeldoorn als stagiair, destijds bij het radioprogramma 055FM. Ik ben sindsdien nooit meer weggegaan. Ik vond presenteren best wel spannend, maar de mensen bij de radio maakten dat ik zekerder werd als mens en dat brengt mij nu als mens een hoop. Privé, maar ook zakelijk. Na een aantal jaar en verschillende shows te hebben gepresenteerd, ben ik uiteindelijk op de dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur beland. De alliteratie in de naam Daniëlle’s DinsdagAvond werkt ook wel prettig.’’

Ze vervolgt: “Zoals je misschien wel verwacht, presenteer ik dit programma helemaal alleen. Maar ik heb altijd een fijne groep luisteraars. Dinsdagen zijn voor veel mensen best zwaar. Het weekend ligt achter je en het duurt nog even voordat het volgende weekend er is. Ik sleur je die dinsdagavond door. Tijdens Daniëlle’s DinsdagAvond kun je genieten van verschillende items. Zo kun je tijdens de TikTokTrend meegenieten van de nieuwste hits. De laatste jaren zijn de meeste platen die we kennen van de hitlijsten namelijk begonnen op TikTok. Zo zijn bijvoorbeeld Old Town Road van Lil Nas X, Olivia Rodrigo met Drivers License of Antoon met Hyperventilatie de hitlijsten ingekomen. En al deze artiesten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse popcultuur. Tijdens de TikTokTrend vertel ik je over de viral hits die je niet mag missen.”

“Maar niet alleen de originele versies van platen komen voorbij. Zo heb ik tijdens de show de ‘Cover van de Week’, waarbij we naar een toffe versie van een bekende plaat luisteren. Dit omdat elke artiest toch weer zijn eigen visie op een lied heeft. Daarnaast krijg je ook de laatste nieuwtjes over de artiesten zelf. En hoor je bijvoorbeeld welke artiesten er op tour gaan. Bands die bij elkaar zijn of juist uit elkaar gaan en albums die er aankomen. Kortom, gewoon luisteren!’’

Kader

In 2021 heeft de gemeenteraad besloten, op basis van prachtige vooruitzichten, ‘iets nieuws te gaan doen’ op het gebied van het lokale media-aanbod. Dat betekende dat RTV Apeldoorn de licentie voor Apeldoorn verloor en daarmee ook de zogenoemde bekostiging van Rijkswege voor Lokale omroepen (ruim €100.000,- per jaar). RTV Apeldoorn is zonder bekostiging, met ruim 100 vrijwilligers gewoon doorgegaan, maar teert nu hard in op de reserves, terwijl veel kosten doorgaan. Draag je RTV Apeldoorn een warm hart toe? Doneer dan nu via de knop ‘Doneer’ op rtv-apeldoorn.nl.