Stedendriehoek

Winterfeest in binnenstad Apeldoorn

APELDOORN – In de periode van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 december kleuren live muziek, knusse terrasjes, gezellige kerstmarkten en de feestelijke verlichting de straten en panden in de binnenstad van Apeldoorn. Neem je familie, vrienden en vriendinnen mee en geniet van een intieme kerstsfeer.

In december is het iedere zondag koopzondag (van 12.00 tot 17.00 uur), met uitzondering van Eerste Kerstdag. Daarnaast is het iedere donderdagavond koopavond tot 21.00 uur, met een extra koopavond voorafgaand aan de kerstdagen op vrijdagavond 23 december.

Diverse ondernemers pakken in de periode van het Winterfeest uit met een gezellig klein terras. Op zaterdag 17, zondag 18 en zaterdag 24 december tijdens winkeltijden en op de koopavonden van donderdag 22 en vrijdag 23 december (van 17.00 tot 20.30 uur) worden vanaf deze terrassen bekertjes chocolademelk uitgedeeld door een kerstman of -vrouw. De deelnemende locaties zijn Shoebox by Oxener, Van Beek Bedden, Loca en winkelcentrum Oranjerie (Mariastraat), Crea-Art, Gall&Gall, WereldWinkel (Brinklaan), Korenstraat (ingang Korenpassage) en Simon Lévelt (Hoofdstraat).

Gedurende deze periode zijn er diverse artiesten in de binnenstad te vinden. Van singer-songwriters tot een mini-draaiorgel in Dickensstijl en een ‘ijsman’ act die zich door de stad beweegt. Deze optredens vinden plaats op zaterdag 17, zondag 18, koopavonden donderdag 22 en vrijdag 23 alsook zaterdag 24 december.
Op vrijdag 16 december gaan Jasper Koot en Chantal Zwaag van RTV Apeldoorn 55 uur (omdat het kengetal van Apeldoorn 055 is) radio maken voor Serious Request. Dan worden zij om 9.00 uur opgesloten’ in het kleinste glazen huisje van Nederland het etalagehuisje van Modehuis Beermann aan de Deventerstraat ter hoogte van nummer 13. Op zondag 18 december mogen ze er weer uit. Tijdens deze 55 uur zullen ze niet eten ze krijgen alleen verschillende soorten sapjes om op de been te blijven. De twee Apeldoornse Jumbo supermarkten Van de Bunt (Schubertplein) en Wiegmans (winkelcentrum de Mheen) stellen beiden een minuut gratis winkelen beschikbaar voor de verloting van het Glazen Huisje.

De Korenstraat en Asselsestraat slaan dit jaar de handen ineen. Op zaterdag 17 en zondag 18 december wordt een sfeervolle kerstmarkt georganiseerd in de Korenstraat. Op zaterdag 17 december sluit de Asselsestraat van het Leienplein tot aan de Roggestraat hierbij aan. Zo onstaat er een meterslange slinger van gezellige houten kraampjes fijne producten leuke koopjes en lekker eten en drinken omlijst door muziek. Helemaal klaar voor de feestdagen! Op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Het gehele programma is te vinden op www.apeldoorn-binnenstad.nl/winterfeest .