Stedendriehoek

Winnaars Sociaal Ondernemen Werkt-awards bekend

Foenix, Favorabel en Spar Together Better mogen zich in verschillende categorieën de meest sociaal ondernemende werkgevers 2022 van de arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noordwest Veluwe noemen. Dit werd vorige week donderdag bekend gemaakt tijdens het Sociaal Ondernemen Werkt-event. Het evenement vond plaats in de Buitensociëteit in Zutphen.

Dit event heeft als doel om sociaal ondernemende werkgevers in de spotlights te zetten. Deze werkgevers onderscheiden zich door kansen te bieden aan mensen voor wie werk niet altijd vanzelfsprekend is. De awards benadrukken het belang dat iedereen een kans verdient om mee te doen binnen onze arbeidsmarkt. Het Sociaal Ondernemen Werkt-event is een initiatief van netwerkorganisatie FactorWerk.

Er waren awards te winnen in drie categorieën: De meest sociale starter, De meest sociale werkgever en De meest inspirerende sociale werkgever.

De meest inspirerende sociale werkgever 2022: Foenix
Circulair ambachtscentrum Foenix uit Apeldoorn mag zich De meest inspirerende sociale werkgever 2022 noemen. De jury is geraakt door de passie en overtuiging van het sociaal ondernemerschap van Foenix en de kracht van verandering waar het ambachtscentrum in gelooft. Veertig jaar geleden ontstaan uit een burgerinitiatief en nu niet meer weg te denken uit de samenleving.

De meest sociale werkgever 2022: Favorabel
Cadeauwinkel Favorabel Zutphen is verkozen tot De meest sociale werkgever 2022. Over Favorabel zei de jury dat het eigenlijk vijf bedrijven in één is. Sociaal ondernemen vinden ze bij Favorabel heel gewoon. Ieder persoon moet een kans krijgen op de arbeidsmarkt, juist voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Samen gaan ze op zoek naar iemands kwaliteiten en talent. Je hoort en voelt de intrinsieke motivatie voor sociaal ondernemerschap door het hele bedrijf heen.

De meest sociale starter 2022: Spar Together Better
De meest sociale starter 2022 is Spar Together Better uit Deventer. De Spar-formule is helemaal van nu, aldus de jury. Spar levert maatwerk in de wijk. Dat geldt ook voor hun medewerkers. Als je mee wil doen, dan zijn er volop ontwikkelmogelijkheden binnen Spar. Het bedrijf biedt kansen en denkt in oplossingen. En dat doen ze met passie.

Meer informatie over de categorieën is te vinden op www.sow-event.nl/de-awards.

Publieksstemmen en vakjury
De afgelopen weken was het voor iedereen mogelijk om een stem uit te brengen op zijn of haar favoriet. Deze ‘publiekstemmen’ hebben samen met de stemmen van een vakjury bepaald wie er uiteindelijk de awards mochten ontvangen. In totaal kwamen er rond de 1500 publieksstemmen binnen.

FactorWerk
FactorWerk is een netwerk van samenwerkende partijen, bestaande uit de gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noordwest-Veluwe, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en het beroepsonderwijs.