Winacties

‘Wij gaan altijd voor de beste producten’

APELDOORN – Op donderdag 1 maart bestaat Restaurant La Niche, gevestigd aan Soerenseweg 4b, zes jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. John Gales, gastheer en chef-kok, vertelt enthousiast: “Die dag gaan wij trakteren. Wij nodigen zelf een aantal gasten uit en we hebben ook een Facebookactie lopen om tafels weg te geven. Deze actie is nu al erg populair en al heel vaak gedeeld.” En ook Nieuwsblad Stedendriehoek mag een verrassingsdiner van drie gangen weggeven.

Als John terugkijkt op de afgelopen  jaren, constateert hij dat er veel is veranderd. “De eerste jaren waren we bijvoorbeeld met kerst één dag open. Maar nu krijgen we met kerst zoveel reserveringen, dat we wel twee dagen open móeten zijn. Anderhalve maand van tevoren waren we al uitverkocht.”

De locatie van La Niche is ook ideaal. “We zitten dicht bij schouwburg Orpheus, dus als er iets draait komen veel bezoekers bij ons eten. Ons speciale schouwburgmenu is erg in trek: drie gangen voor 29,50 euro. Vaak beginnen de voorstellingen om 20.00 uur. Wij zorgen er dan voor dat ze vanaf 16.30 uur hier kunnen eten, en dat ze om uiterlijk 19.45 uur het restaurant uitlopen. Ook komen er wel eens artiesten hier eten. Dat is natuurlijk best leuk om mee te maken”, aldus John. Het team van La Niche bestaat uit drie koks, onder wie John zelf als chef-kok, en vier medewerkers in de bediening. “We hebben allen onze specialismen. Zo hebben we twee sommeliers, een ander houdt zich bezig met het bijhouden van de website en Facebook en de uitstraling van het bedrijf naar buiten toe.”

 

Het restaurant heeft in totaal 52 zitplaatsen/couverts. La Niche haalt zijn producten niet alleen maar uit de streek. “Wij gaan altijd voor het beste. Dus als we daarvoor wat verder moeten reizen, dan doen we dat”, aldus John. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan het Texels lam.” De nieuwe menukaart is ook net twee weken geleden ingegaan. “Daarin houden wij uiteraard rekening met vegetariërs en gasten met glutenallergie en lactose-intolerantie. Ook is onze website vernieuwd, waar we erg trots op zijn.”  Voor meer informatie, telefoon 055-5762934 en (de vernieuwde) website restaurantlaniche.nl.

 

Bent u enthousiast geworden en lijkt het u leuk om op 1 maart als speciale gast bij La Niche te eten? Stuur dan een mailtje naar redactie@stedendriehoek.net, en wie weet kunt u die donderdag als speciale gast aanschuiven.