Winacties

Vijfde editie SeriousnXmas Party in Gigant

APELDOORN – De vijfde editie van de Serious Xmas Party bij poppodium Gigant is zaterdag 17 december groter dan ooit. Niet alleen in de popzaal maar ook in het muziekcafé zullen diverse artiesten spelen op het festival, hét 3FM Serious Request event van Apeldoorn.

Dit jaar is het maar liefst de vijfde keer dat de Serious Xmas Party georganiseerd wordt door en met de Apeldoornse band Carve. Dit in samenwerking met vele landelijk en lokaal bekende artiesten. Het muzikale popevent begon als een eenmalig idee om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request en is uitgegroeid tot een echte Apeldoornse traditie.

Om het lustum van de Serious Xmas Party te vieren, zullen dit jaar niet alleen in de popzaal de muzikale spetters er vanaf vliegen maar ook in het muziekcafé van Gigant kunnen de voetjes van de vloer. Het programma is ook dit jaar wederom enorm gevarieerd: van singer-songwriters tot opzwepende rock.
De olijke zanger Danny Kalima die onlangs de blind auditions van The Voice of Holland wist te doorstaan, is op 17 december van de partij. Ook zal Huub Peters, bekend van X-Factor, in zijn rol als leadzanger van Fried Chicken (een Queen Tribute Band) die avond een duit in het zakje doen.

Alle bands die de bezoekers kunnen verwachten zijn: Carve (ruige grooves), Silverlane (catchy hardrock), The Doors Absolutely Live (Doors Tribute), Colorwave (Indie Rock), Danny Kalima (African Reggae), Fried Chicken (Queen Tribute Band), Americana Unlimited (bruisende Americana), DJ Remment (no limits), MONO (Nederlandse reggae), N RoyCe (semi-akoestische covers). Het lustrum is in alle opzichten bijzonder want ook het afscheid van Richard Joris (leadzanger) en Francis Burgers (backing vocals) van de band Carve zal tijdens de Serious Xmas Party plaatsvinden.
Net als de voorgaande edities zal de opbrengst van het evenement volledig ten goede komen aan de landelijke 3FM Serious Request-actie. In 2016 voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Met een aantal doeltreffende oplossingen kan Het Rode Kruis longontsteking voorkomen en behandelen. Het Rode Kruis ondersteunt vaccinatiecampagnes leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen.

De deuren zijn om 18.30 uur open en het feest begint om 19.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop €10- en op de avond zelf €1250 aan de deur. Zie voor meer informatie de website www.seriousxmasparty.nl

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor de Serious Xmas Party kunnen uiterlijk donderdag 15 december 15.00 uur een sms sturen (060 per sms). Sms: STE<spatie>xmas naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.