Winacties

Terug in de tijd op Winterfair

GARDEREN – De Beeldentuin in Garderen wordt de komende weken weer omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je terug gaat naar het Engeland van 1850. De tiende editie van de jaarlijkse Winterfair in Dickensstijl wordt gehouden op 30 november, 1 en 2 en 6, 7, 8 en 9 december. Bezoekers kunnen dan genieten van de leukste kramen, producten en allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens. Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes. 

De Winterfair in Dickensstijl breidt het terrein uit met een gezellig en inspirerend buitenplein met verschillende tenten. Weer of geen weer, je staat altijd droog. In het midden van het plein staat een enorme wensboom die uiteindelijk vol gaat hangen met allerlei wensen van bezoekers voor een ander. Om de wensboom heen gebeurt er van alles. Neem een winters drankje en hapje, geniet van het entertainment en doe inspiratie op bij de verschillende kramen met de allerleukste producten. Na afloop van de Winterfair worden alle wensen gelezen en gaat de organisatie een aantal wensen laten uitkomen.

 

Inspiratie opdoen

Maar er is meer! Meer dan zeventig gezellig verlichte tenten, kraampjes en stands met inspirerende producten vind je zowel binnen als buiten op de Winterfair. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met zijn oude gevels, waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met de leukste producten en ideeën voor in je eigen huis. Even op adem komen? In Brasserie-lunchroom Rozentuin, waarbij je wordt bediend door onder andere mensen met een verstandelijke beperking, staan lekkere winterse gerechten voor je klaar. Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje chocolademelk met een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet. Ook op het overdekte en sfeervolle winterterras ben je natuurlijk van harte welkom voor een winterse versnapering!

 

Weer of geen weer

De donkere dagen voor Kerstmis spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling. De Winterfair in Dickenssfeer is dan hét ideale dagje uit voor jong en oud! Buiten gebeurt er werkelijk van alles. En vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor een winterse wandeling. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je ook binnen, want ook daar is volop te zien en te doen. Bezoek een van de vele kramen of ga kijken in het winterse straatje waar je achter de etalages van de winkels de mooiste zandbeelden ziet. Zie hoe het er vroeger aan toe ging en geniet van de mooiste decoraties. 

 

De openingstijden zijn van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag sluit de Winterfair om 17.00 uur. De toegangsprijzen bedragen €6,50 voor iedereen van 14 jaar en ouder. Jeugd tot en met 13 jaar mag gratis naar binnen. De auto kan men gratis parkeren. Meer informatie over de Winterfair in Dickensstijl is te vinden op www.winterfairgarderen.nl.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten,
kunnen tot uiterlijk maandag 27 november een mail sturen naar redactie@stedendriehoek.net