Winacties

‘Hopelijk het begin van een mooie, nieuwe traditie’

Marc Wissink in een nu nog leeg Omnisport. In april volgend jaar is het sportcentrum het decor voor een groots muziekfeest.

APELDOORN – Met een tevreden blik loopt Marc Wissink door sportcentrum Omnisport. Waar op het middenterrein nu nog wielrenfietsen en de kooi van het kogelstoten staan opgesteld, verrijst op vrijdag 22 en zaterdag 23 april 2022 een enorm rond podium voor artiesten van eigen bodem. De eerste editie van Apeldoorn in Concert belooft twee dagen vol muzikaal spektakel. “Het dak gaat eraf”, garandeert de eigenaar van het organiserende evenementenbureau Eventvisie.

Apeldoorn in Concert muziekevenement voor iedereen

Dat laatste moet overigens overdrachtelijk worden opgevat, want Omnisport wil het dak graag intact houden. Het is immers al eens misgegaan met de constructie van de wielerbaan. “Dit evenement wordt echt een toegevoegde waarde voor de gemeente Apeldoorn”, zegt de 47-jarige Wissink. “Op de vrijdagavond is het heerlijk meezingen met Nederlandstalige muziek en de zaterdagavond wordt een fantastisch swingende popavond. Apeldoorn in Concert is het muziekspektakel in de regio dat je niet wilt missen. Ik wil dit jaarlijks gaan neerzetten als een nieuwe traditie op de Apeldoornse evenementenkalender, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Drakenbootfestival.”

Hollands en swingend
Beide muziekavonden beginnen om 20.00 uur. De vrijdag wordt een avond Hollands genieten met vrienden. Samen feesten, inhaken en vooral uit volle borst meezingen met artiesten als Frans Duijts, Snollebollekes, Gebroeders Ko, Mart Hoogkamer, Wolter Kroes, Django Wagner, René Froger en Samantha Steenwijk. Deze avond wordt een gegarandeerd succes. De zaterdagavond staat garant voor een avond met topartiesten, met een prachtig en vooral swingend repertoire. Aan singer-songwriter Wulf de eer om de avond af te trappen. Daarna pakt de rasechte Nederlandse band Van Dik Hout het stokje over. Zij weten maar liefst al 25 jaar het publiek te bespelen met hun Nederpopklassiekers. De avond vervolgt met de allround entertainer Jeroen van der Boom en zijn band. De Lady of Soul en muzikaal fenomeen Berget Lewis weet ook als geen ander het publiek te entertainen. Waylon speelt deze avond samen met zijn eigen band op zijn geboortegrond en sluit deze popavond af met een spetterende show.

Koninklijk oranje
Het idee voor dit concert ontstond al in de begindagen van corona. “Alles werd afgelast en dat zette mij aan het denken. Ik bezocht dergelijke muziekevenementen vaak in het westen van ons land en dacht toen al: dat moet toch ook in onze regio mogelijk zijn?” Met zijn ruim twintig jaar ervaring in het organiseren van beurzen en congressen en een joekel van een netwerk in medialand, had Wissink weinig problemen met het invullen van het programma. Of met het bedenken van een overkoepelend thema: “Koninklijk oranje! Apeldoorn is een koninklijke stad, het evenement vindt bovendien een paar dagen voor Koningsdag plaats. Bezoekers vieren dan ook beide avonden uitbundig feest met elkaar in deze Nederlandse kleur: het maakt niet uit welk kledingstuk, zolang we maar oranje zien.”

De feestlocatie Omnisport kan veel bezoekers herbergen. Wissink gaat uit van een in coronatijd toegestane capaciteit van 75 procent. “Dit betekent dat zo’n 6.000 muziekliefhebbers per avond kunnen genieten. We hebben 3.300 veldkaarten en 3.000 tribuneplaatsen. Daarbovenop komen nog eens 250 VIP-kaarten en 350 plekken voor personeelsverenigingen. In het Sportcafé zal de al uitbundige entourage nog verder versterkt worden met entertainment. Met de plaatselijke horeca is daarnaast afgesproken dat er nog een mooie afterparty komt in de binnenstad!”

Inclusief
De kaartverkoop voor Apeldoorn in Concert is op 1 november gestart en inmiddels staat de teller op ruim 2.000 verkochte kaarten. Wissink: “Graag wil ik extra benadrukken dat dit concert voor iedereen toegankelijk is. Bezoekers in een rolstoel of die anderszins slecht ter been zijn, bezoekers met een visuele of andere beperking, voor iedereen kunnen wij een goede plek creëren. Die inclusiviteit vind ik enorm belangrijk. Dit evenement moet immers voor heel Apeldoorn en omgeving zijn.” En daarnaast verliest de organisator zeker een ander belangrijk aandachtspunt niet uit het oog: “Ook duurzaamheid krijgt een voornaam plekje bij ons concert. Daarom roep ik de bezoekers dan ook op zoveel als mogelijk op de fiets te komen!” Kaarten zijn te bestellen via de website www.apeldoorninconcert.nl. Wissink: “Volg ons via Facebook en Instagram en houd jezelf op de hoogte van dit grootse concert in Apeldoorn.”

Lezersactie
Voor de lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek liggen bovendien enkele vrijkaarten klaar. Wie graag helemaal gratis naar Apeldoorn in Concert wil gaan, kan uiterlijk woensdag 8 december een mailtje sturen naar: redactie@stedendriehoek.nl. De winnaars krijgen nadien ook per mail bericht.