Winacties

Drive-In Cinema Apeldoorn: Film kijken in de auto

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober vindt de derde editie van de Drive-In Cinema Apeldoorn plaats op het Zwitsalpark aan de Vlijtseweg.

Tijdens een van de twee avonden beleef je een fantastische film vanuit je eigen auto, samen met vrienden of familie. Op het programma staat voor ieder wat wils: van een familiefilm tot kaskraker, van Ladies Night tot een echte mannenfilm.

De Drive-In Cinema wordt dit jaar wederom georganiseerd door netwerkorganisatie JCI Apeldoorn. Doorslaggevend om het evenement door te laten gaan was het feit dat het coronaproof is; je hoeft je auto niet uit, tenzij je naar het toilet moet.

Elise Teunissen legt namens de organisatie uit: “Je komt met de auto naar het evenement. Op het terrein staat een groot projectiescherm waar alle auto’s in waaiervorm voor worden geplaatst. Wij zorgen ervoor dat iedereen een mooie plaats voor het scherm heeft, maar zorg wel dat je op tijd aanwezig bent.” Om het geluid van de film te kunnen horen, hoef je alleen maar de radio aan te zetten. “We zenden dit uit op een FM-frequentie. Zo kun je de film altijd goed volgen. Mocht je niet weten hoe dit werkt, helpen we je graag een handje.”

Voor en tijdens de film word je vanuit de auto bediend. “We leven in 2020, dus we gebruiken geen alarmlichten meer, zoals in 2018. Bezoekers kunnen een barcode scannen en vervolgens een drankje, bak popcorn of andere snack bestellen. Onze butlers komen dan zo snel mogelijk naar je toe.”

Goede doel

JCI Apeldoorn organiseert door het jaar heen diverse evenementen, zowel leuk als maatschappelijk. Hoewel dit evenement vooral leuk is, heeft het ook een maatschappelijk randje: de opbrengst gaat namelijk naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor het project AKKA van revalidatiecentrum Klimmendaal in Apeldoorn. “Het AKKA Smart mobiliteitsplatform stelt kinderen in staat om veilig en onafhankelijk rond hun huis en in hun eigen rolstoel of zitmeubelsysteem te bewegen. Het biedt ook de mogelijkheid verschillende bedieningsvormen uit te proberen en een opbouw te geven in het zelfstandig leren rijden. Door de beschikking van het AKKA Smart mobiliteitsplatform kan er een goede analyse van de mogelijkheden van het kind gemaakt worden, zodat daar een passend behandeladvies aan gekoppeld kan worden.”

Lezersactie

Nieuwsblad Stedendriehoek mag twee kaarten weggeven voor de Drive-In Cinema: een voor Ladies Night op vrijdagavond en een voor de mannenfilm Project X op zaterdagavond. Let op: één kaart is voor één auto. Hoe maak je kans? Mail uiterlijk vrijdag 25 september naar winactie@stedendriehoek.nl en geef in de mail aan welke van de twee films je zou willen zien en waarom.

Wil je zeker zijn van een plek? Koop dan je tickets via www.driveincinemaapeldoorn.nl. Je betaalt een vaste prijs per auto, namelijk 25 euro per film.