Winacties

Driedaags event rond de geboorte

ZUTPHEN – Als geboortezorgprofessionals staat het team van De Geboortenis letterlijk aan de wieg van onze samenleving. “De wijze waarop cliënten de zwangerschap, bevalling en postpartum periode hebben beleefd, wordt nog jaren na de bevalling besproken. Zowel in positieve als negatieve zin”, vertelt Christine Derksen.

“Welke werkwijze draagt daadwerkelijk bij aan een ‘zachte landing’ voor elk gezin? Hoe kunnen wij de positieve postpartum gezondheid voor moeder en kind optimaal ondersteunen? Wat is de sleutel tot ware tevredenheid voor alle betrokkenen? Tijdens het driedaagse event ‘Born to Be’ gaan we gedurende de Masterclasses en het Symposium – aan de hand van wetenschap, casuïstiek en persoonlijke ervaringen – op zoek naar antwoorden op deze vragen.” Het evenement vindt plaats in Inntel Hotels Resort Zutphen, De Stoven 37.

Donderdag 22 juni is er de Masterclass ‘Moving from Pain to Power, Pleasure and Passion’. Debra Pascali-Bonaro schudde vrouwen over de hele wereld wakker met haar film ‘Orgasmic Birth’. Zij zorgde voor een verschuiving in het denken over bevallen, die vrouwen deed beseffen dat een geboorte een vreugdevolle en plezierige ervaring kan zijn. Debra traint vroedvrouwen en doula’s wereldwijd. Derksen:  “Op deze dag gaan we praktisch aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die we direct kunnen toepassen tijdens bevallingen. Ook onze eigen relatie met passie zal daarbij aan bod komen!”

Vrijdag 23 juni vindt het Symposium ‘Praktijkgerichte Integrale Geboortezorg’ plaats. Derksen: “Ontevredenheid over de bevalling en Post Traumatische Stress beheersen het postpartum leven van te veel vrouwen. Mariëlle van Pampus schetst voor ons deze harde realiteit. Dit is de situatie waar we mee worstelen en als samenleving èn geboortezorgprofessionals mee moeten dealen. Samen gaan we deze dag op zoek naar antwoorden op dit probleem waar ieder van ons, op zijn of haar gebied, op significante wijze impact kan hebben. Medewerking wordt verleend door dr. Mariëlle van Pampus, dr. Michel Odent, Debra Pascali-Bonaro, Marjan de Jong (postpartum specialist) en drs. Yvonne Dabekausen (bestuur NVOG en gynaecologe).”

Zaterdag 24 juni, tenslotte, wordt de Masterclass ‘Nuggets of Wisdom’ gegeven. Dr. Michel Odent is al sinds de jaren ’70 een veelgevraagd spreker, onderzoeker en voorvechter van een ‘humane benadering’ van de fysiologie van geboorte. Hij deelt met de bezoekers zijn inzichten, gebaseerd op 60 jaar ervaring als gynaecoloog, onderzoeker en schrijver. Een dag in het teken van dialoog en wijsheid! De voertaal is Engels. Voor meer informatie, zie de website www.geboortenis.nl/Born-to-Be

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor het Symposium op vrijdag 23 juni, kunnen tot uiterlijk donderdag 22 juni 15.00 uur een e-mail sturen naar: redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen dan per mail bericht.