Stedendriehoek

Wil je een laadpaal aan huis? Deze 3 tips helpen jou een handje!

Steeds meer mensen in de Stedendriehoek ruilen hun brandstofauto in voor een elektrische auto. Een goede ontwikkeling, want elektrische auto’s zijn een stuk beter voor het klimaat. Nadeel van zo’n auto is dat je hem regelmatig op moet laden. Dit kan bij een openbare laadpaal, maar deze zijn lang niet altijd vrij. Laat je thuis een laadpaal installeren? Dan kun je jouw auto opladen wanneer je maar wilt en tegen de scherpste kosten. Het vinden van een geschikte laadpaal aan huis is alleen geen gemakkelijke opgave. Dit komt doordat het aanbod alsmaar groter is geworden. De onderstaande 3 tips helpen jou ongetwijfeld een handje.

1. Kijk naar de laadsnelheid
Als je jouw auto aansluit op een laadpaal wil je ongetwijfeld niet te lang wachten tot de accu vol is. Koop daarom nooit de eerste de beste laadpaal die je tegenkomt. De laadsnelheid verschilt namelijk per paal. Zo kun je een paal met een groot vermogen kopen, maar ook een paal met een klein vermogen. Denk overigens niet dat een laadpaal met groot vermogen altijd de beste keuze is. Nee, want als jouw auto traag laadt, heb je hier niet bijzonder veel aan. Daarom raden wij jou aan om de laadpaal en de auto goed op elkaar af te stemmen. Op deze manier zorg je ervoor dat de accu van jouw elektrische auto binnen de kortste keren weer vol zit.

2. Richt je ook tot jouw meterkast
De laadsnelheid van een laadpaal aan huis is voor veel mensen doorslaggevend. Daarom komen veel mensen uiteindelijk uit bij een laadpaal met een groot vermogen. Dit lijkt op het eerste oog ideaal, maar dat is het lang niet altijd. Jouw meterkast moet zo’n laadpaal namelijk wel kunnen trekken. Als dit niet het geval is, kun je de laadpaal aan huis mogelijk niet eens gebruiken. Daarbij komt dat er veel extra stroom door jouw meterkast gaat lopen als je zo’n paal installeert. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat de aansluiting veilig wordt geïnstalleerd. Als dit niet gebeurt, kan dit uiteindelijk verstrekkende gevolgen hebben.

3. Schakel een specialist in
Heb je recent jouw eerste elektrische auto gekocht en zoek je een geschikte laadpaal voor thuis? Dan weet je mogelijk niet welke je het beste kunt kopen. Je kunt besluiten om lukraak een paal aan te schaffen, maar dit geniet niet onze voorkeur. Neem liever contact op met een specialist van Laadkompas. Zij kunnen jou adviseren wat de beste laadpaal aan huis is. Hiervoor kijken zij niet alleen naar jouw elektrische auto, maar ook naar de meterkast.

Als je eenmaal weet wat de beste laadpaal aan huis is, kun je deze hier direct aanschaffen. Ga je over tot aankoop? Dan komt er een specialist van Laadkompas bij jou langs om de laadpaal te installeren. Je bent zo niet alleen verzekerd van de juiste laadpaal, maar ook van een goede en veilige installatie.